Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 21:26

Απόσταξη κρίσης: Έως 29/9 οι αιτήσεις πληρωμής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι δεσμευμένες ποσότητες οίνου πρέπει να αποσταλούν στον αποσταγματοποιό έως 30 Οκτωβρίου 2020.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για να πάρει αριθμό ΦΕΚ βρίσκεται η τέταρτη τροποποιητική απόφαση της ΚΥΑ 1723/179088/3.7.2020 που αφορά τον καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του μέτρου της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης.

H εν λόγω τροποποίηση προβλέπει:

  • Την μετάθεση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος ηλεκτρονικής πληρωμής από 20 Σεπτεμβρίου 2020 σε 29 Σεπτεμβρίου 2020 (άρθρο 16 § 1 της ΚΥΑ 1723/2020)
  • Την δυνατότητα δέσμευσης του συνόλου ή μέρους της εγκριθείσας ποσότητας οίνου για απόσταξη στο χώρο αποθήκευσης του οινοποιείου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 μετά από διοικητικό έλεγχο της ΔΑΟΚ είτε σε ειδική αποθήκη του οινοποιείου, είτε στις ίδιες δεξαμενές που είναι καταχωρημένες κατά την υποβολή της αίτησης του δικαιούχου, στην ψηφιακή υπηρεσία της απόσταξης.

Μετά τη διαδικασία του ελέγχου θα λαμβάνεται δείγμα του προς απόσταξη οίνου που θα αποστέλλεται προς εξέταση στο αρμόδιο ΠΚΠΦΠ και ΦΕ, ενώ επίσης προβλέπεται σφράγιση των δεξαμενών με μολυβδοσφραγίδα και σύνταξη σχετικής έκθεσης ελέγχου

Οι δεσμευμένες ποσότητες οίνου πρέπει να αποσταλούν στον αποσταγματοποιό έως 30 Οκτωβρίου 2020

Σε περίπτωση διαφοροποίησης μετά την παράδοση ως προς την ποσότητα ή τον αλκοολικό βαθμό για οίνους χωρίς ΓΕ, τα ποσά που έχουν καταβληθεί στον οινοποιό θα θεωρηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 

Διαβάστηκε 249 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.