Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 15:47

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της 1ης μέρας μουσείων, στις οποίες συμμετέχει η ΔΡΩ

Τρία Δημοτικά σχολεία επισκέφτηκαν σήμερα 16 Μαΐου το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων 2019 .

Πρόκειται για το 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου που συμμετείχαν με δύο τμήματα το κάθε ένα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού με τις έξι τάξεις του σχολείου τους.

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι συμμετείχαν στη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με την ΔΡΩ και το Δήμο Αγρινίου, «το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο» που ήταν το θέμα του Εκπαιδευτικού εργαστηρίου σχεδίου και χρώματος στον προαύλιο χώρο του μουσείου, με συντονίστρια, το μέλος της ΔΡΩ, Βίκυ Μίχου, εικαστικό.

Πριν από το εργαστήρι έγινε εκπαιδευτική ξενάγηση στα μουσειακά εκθέματα από την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, Δήμητρα Γαβρίνα, μουσειοπαιδαγωγό.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή με σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (με πρόγραμμα όπως το σημερινό), καθώς και το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 με ξενάγηση για το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τον αρχαιολόγο Γ. Σταμάτη.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από την σημερινή εκδήλωση και είναι από την Κατερίνα Μαστρογιάννη.

Διαβάστηκε 159 φορές
Κοινοποιησέ το
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.