Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 17:58

150 φωλιές για χελιδόνια έφτιαξαν μικροί μαθητές στο Μεσολόγγι

Οι Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις 15 Μαρτίου ως τις 15 Απριλίου, υλοποίησαν την εκπαιδευτική δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας «Χελιδονίσματα».

Η αρχή έγινε από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» , συνεχίστηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, στο
«Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, στο Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής – Καντζούρου Νεκταρία και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις πόλεις, με την καθοδήγηση των εθελοντών (Ελίνα Γκανιάτσου, Έφη Γκανιάτσου, Κωνσταντίνα Σακελαροπούλου, Μάκης Κοτσίρης, Νικόλαος Νούλας και των μικρότερων εθελοντών Γαλήνης και Μυρτούς) τα παιδιά δημιούργησαν 150 φωλιές που θα τοποθετηθούν στο σχολείο ή στα σπίτια τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι, τις πηγές τροφής που υπάρχουν σε έναν υγρότοπο και πόσο σημαντικό είναι να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 433 φορές
Κοινοποιησέ το
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.