logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Σάββατο, 4η Ιουλίου 2020, 5:35 μμ
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 19:31

Μεσολόγγι: στον Κήπο των Ηρώων ο Τσίπρας-επίθεση στην κυβέρνηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη είναι η επίσκεψη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι, μια επίσκεψη στοχευμένη καθώς έχει στο επίκεντρο της τα θέματα της αλιείας.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε αρχικά στο πανεπιστημιακό τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών. Για την επίσκεψη του στο πανεπιστημιακό τμήμα  ο Αλέξης Τσίπρας  ανάφερε πως “η Γεωπονική Σχολή κάνει μια πολύ σημαντική, εξαιρετική δουλειά που έχει αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.Μπορεί δηλαδή η εφαρμοσμένη έρευνα που αναπτύσσεται στην πανεπιστημιακή σχολή του Μεσολογγίου να έχει άμεση πρακτική εφαρμογή και στις δραστηριότητες στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. “.

Στη συνέχεια-στις 12.10 το μεσημέρι- έτυχε θερμής υποδοχής στον Κήπο των Ηρώων όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο χώρο.«Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Αποτίω φόρο τιμής. Είναι μια πόλη-σύμβολο του αγώνα, της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης για την ελευθερία.Είναι και μια πόλη, μια περιοχή της Ελλάδας, μια περιφέρεια της χώρας εδώ, συνολικά, και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που πάντοτε είχε πολύ μεγάλα προβλήματα, δυσκολίες, αλλά και πολύ μεγάλες δυνατότητες“, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα παρουσία και άλλων εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, των δυο βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ (Γιώργου Βαρεμένου και Θάνου Μωραΐτη), πολιτικών, κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, νεολαίων και φίλων του κόμματος.

Τον Αλέξη Τσίπρα στην περιοδεία του συνοδεύουν εξάλλου και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ  Σταύρος Αραχωβίτης καθώς και η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ολιγόλεπτη στάση σε καφέ της πόλης και συνομίλησε με συγκεντρωμένους πολίτες και φίλους του κόμματος.

Θα ακολουθήσει συνάντηση στο Διβάρι της Κλείσοβας με τους αλιείς της ευρύτερης περιοχής και θα συνομιλήσει μαζί τους για τα θέματα του κλάδου ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει και ελαιοπαραγωγούς της ελιάς Καλαμών στο Χαλίκι Αιτωλικού.

Στις δηλώσεις του εξάλλου εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την οικονομία  .«Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια για να βγούμε από την κρίση» υποστήριξε  ο Αλέξης Τσίπρας.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Μεσολόγγι:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Αποτίω φόρο τιμής. Είναι μια πόλη-σύμβολο του αγώνα, της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης για την ελευθερία.

Είναι και μια πόλη, μια περιοχή της Ελλάδας, μια περιφέρεια της χώρας εδώ, συνολικά, και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που πάντοτε είχε πολύ μεγάλα προβλήματα, δυσκολίες, αλλά και πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Σήμερα επισκέφθηκα την πανεπιστημιακή πλέον σχολή του Μεσολογγίου, μετά την απόφαση μιας πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που κάναμε στον χώρο της εκπαίδευσης, δημιουργώντας εδώ στο Μεσολόγγι ένα παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, της Γεωπονικής Σχολής, με τρία τμήματα, που κάνει μια πολύ σημαντική, εξαιρετική δουλειά που έχει αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Μπορεί δηλαδή η εφαρμοσμένη έρευνα που αναπτύσσεται στην πανεπιστημιακή σχολή του Μεσολογγίου να έχει άμεση πρακτική εφαρμογή και στις δραστηριότητες στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Θα επισκεφθώ μετά του αλιείς που, παρότι είχαν τεράστια ζημία την περίοδο της πανδημίας, δεν εντάχθηκαν στις πληττόμενες επαγγελματικές κατηγορίες και αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Θα επισκεφθώ τους ελαιοκαλλιεργητές που και αυτοί φέτος είχαν πολύ μεγάλη ζημιά, πολύ πριν από την πανδημία, και δεν βλέπουν καμία οικονομική στήριξη από την πολιτεία.

Η εικόνα που προσλαμβάνω σε όλες μου τις περιοδείες είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά, δυστυχώς, σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της παραγωγής, οι άνθρωποι της δημιουργίας, του μόχθου βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την πολιτεία.

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης και, μέσα σε 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, τον Οκτώβριο του 2019, την βύθισε στην ύφεση.

Και με την αδράνειά του να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, την περίοδο μετά την πανδημία, η χώρα συνολικά βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική.

Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών. Και πολύ φοβάμαι ότι, σε 5 μόλις μήνες, καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση.

Βλέποντας αυτή την εξέλιξη, προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο.

Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι πως παρέλαβε 37 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική προοπτική. Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις. Και η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει την αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις θα έχουν συγκεκριμένο δια ταύτα.

Διότι μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελάστηκε με τις καλύτερες μέρες που υποσχέθηκε. Όμως, οι μέρες οι καλύτερες γίνονται δυσοίωνες και ο κόσμος του μόχθου επαναλαμβάνω και της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας θέλει διέξοδο και προοπτική στη ζωή του.

Και αυτή τη διέξοδο θα την ανιχνεύσουμε μαζί».

Δείτε εικόνες απο την περιοδεία που είναι σε εξέλιξη:

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 341 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

25 SECONDS CAFE

kostopoulou

mpalotis banner

COFFEE SIR

magnitaki

grivaswines

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

agrinio kathariotita 2

agrinio kathariotita 1

ESA AGRINIOY sthrizoyme thn topikh agora

xamogelo Banner 350x200 gamos vaptisi

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Προτεινόμενα

  • 1