logo small for menu

 • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Κυριακή, 18η Νοεμβρίου 2018, 5:44 μμ
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018

Με αφορμή τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ, το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018, στις 8:00 το βράδυ στο Αγρίνιο.

Ομιλητής την εκδήλωση θα είναι ο Γιώργος Αλεξάτος, συγγραφέας, σε μια συζήτηση για το εργατικό κίνημα του τότε και του τώρα, εντός κι εκτός αυτού που σήμερα χαρακτηρίζεται «επίσημο» συνδικαλιστικό κίνημα, για την οργάνωση της ταξικής πάλης.

Η εκδήλωση θα γίνει στο βιολογικό παντοπωλείο – τσαγερία «Το Μύρτιλο», Φιλελλήνων 41 στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Υπερασπίζουμε την Ειρήνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα συμφέροντα των αστικών τάξεων να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!

Όλοι/ες στο αντικυβερνητικό-αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 11/11 στις 11.30 στη βάση του Άραξου.

Εργαζόμενοι-ες, νέοι-ες,

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα όχι μόνο πάνω από την περιοχή μας, αλλά και πάνω από την ίδια μας την χώρα. Τα απανωτά επεισόδια του τελευταίου διαστήματος, η όξυνση της πολεμικής ρητορείας, η όξυνση του εθνικισμού (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια με αφορμή το «μακεδονικό») επιβεβαιώνουν αυτούς τους κινδύνους.

Στο έδαφος της συνεχιζόμενης κρίσης, η ένταση των ανταγωνισμών οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής των καπιταλιστικών κέντρων (ΗΠΑ-Ρωσία-ΕΕ)και των γειτονικών κρατών (κυρίως Ελλάδα, Τουρκία, αλλά και Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία) ενισχύουν τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς την ώρα που κατακρεουργούν τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, ενισχύουν το ρατσισμό, ρίχνοντας τα βάρη στους κατατρεγμένους των πολέμων.

Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι η «καθαρή έξοδος» για την οποία μιλάει οδηγεί σε ένα μέλλον γεμάτο θυσίες από τη μεριά της εργατικής τάξης και της νεολαίας για χάρη, όχι μόνο της οικονομικής ανταγωνιστικότητας των καπιταλιστών, αλλά και στο βωμό των πολεμικών φιλοδοξιών τους. Η πάλη για το ξήλωμα των μνημονίων δένεται με την αντίσταση στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς, τις ιμπεριαλιστικέςεπεμβάσεις και ανταγωνισμούς.

Η πολεμοκάπηλη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ρίχνει νερό στο μύλο της όξυνσης της πολεμικής απειλής υπηρετώντας πιστά τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ και σε αυτά τα πλαίσια τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης που επιδιώκει να γίνει το «κεφαλοχώρι» του ιμπεριαλισμού στη περιοχή.

Ενισχύει τον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, με την πλήρη συναίνεση ΝΔκαι ΚΙΝΑΛ, και γεμίζει τη χώρα μας αμερικανονατοικές βάσεις(Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, προτάσεις για βάσεις στην Κάρπαθο κ.α.), αναβαθμίζοντας ταυτόχρονατις παλιές. Ελλάδα και Κύπρος παρέχουν «διευκολύνσεις» από τις βάσεις στη Σούδα, την Πάφο και το Ακρωτήρι της Κύπρου προς τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας αντίστοιχα, με πρόσφατα παραδείγματα την παρουσία φρεγατών του πολεμικού ναυτικού στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ μετά το ψυχρό πόλεμο αυτές τις μέρες στην βορειοανατολική Ευρώπη! Ετοιμάζει και προωθεί νέους, πανάκριβους εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων που προφανώς θα φορτωθούν στο χρέος.

Κοκορεύεται απέναντι στα αφεντικά της ότι είναι από τις ελάχιστες χώρες του ΝΑΤΟ που μέσα στην φρίκη της μνημονιακής εξαθλίωσης κράτησε ψηλά στο 2% του ΑΕΠ τις νατοϊκές στρατιωτικές δαπάνες! Διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων και σ’ αυτά τα πλαίσια διαπραγματεύεται με τα γειτονικά κράτη, όπως δείχνει και η πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση βουτάει κυριολεκτικά τα χέρια της στο αίμα, συμμετέχοντας σε σχέδια που στόχο έχουν να διαταράξουν την ειρήνη στην περιοχή και άρα μόνο δεινά μπορούν να προκαλέσουν στους λαούς της.

Το «σίριαλ» της ανάπτυξης νέων βάσεων συνεχίζεται στη περιοχή μας (Άραξος, Ανδραβίδα), αφού ήδη από τις αρχές του 2017 έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση των στρατοπέδων για την κάλυψη των αναγκών του ΝΑΤΟ, με ενδεχόμενη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών. Πάρα την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαψεύσει αυτό το σενάριο, οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις νατοικών στελεχών στον Άραξο, οι δηλώσεις στρατιωτικών αξιωματούχων για την μεταφορά πυρηνικών κεφαλών από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, αλλά και οι «επιπλήξεις» στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του αεροδρομίου, αποτελούν ξεκάθαρες ενδείξεις για το προχώρημα των

πολεμικών σχεδίων στην περιοχή μας. Ο λαός όμως δεν τρώει «κουτόχορτο», ξέρει ποιος είναι ο ρόλος της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ. Το εργατικό λαικό κίνημα έχει πρωτοστατήσει και θα συνεχίσει να δίνει μάχες απέναντι στην πολεμική και πυρηνική απειλή!

Καμία αναμονή! Καμία υποταγή!

Η αριστερά, το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα σε Ελλάδα, Τουρκία και όλες τις χώρες των Βαλκανίων πρέπει να βροντοφωνάξει:

Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου-Έξω το ΝΑΤΟ-Κάτω η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση εξηπηρέτησης των πολεμικών σχεδίων ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ενός ενωτικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού κινήματος.

Ενός κινήματος υπεράσπισης της ειρήνης ως συστατικό στοιχείο ενός συνολικού κινήματος ρήξης και ανατροπής, για την αποτροπή του πολέμου και κάθε πολεμικού τυχοδιωκτισμού, ενάντια στην πολιτική, τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειών.

Ενός κινήματος που θα απαιτεί την άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, το κλείσιμο όλων των βάσεων. Πουθα διεκδικεί την άμεση ρήξη και έξοδο από την ΕΕ που πριμοδοτεί όλα τα παραπάνω σχέδια, στηρίζει φασιστικές κυβερνήσεις, που εμποδίζει τους λαούς να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους και κλείνει τα σύνορά της θαλασσοπνίγοντας πρόσφυγες του πολέμου. Που θα προτάσσει το κοινό διεθνιστικό αγώνα των λαών για την υπεράσπιση της ειρήνης.Ενός κινήματος, τέλος,που θα απαιτεί την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή και συνεχιστή αυτής της δολοφονικής για το λαό επίθεσης. Για να ηττηθούν συνολικά κυβέρνηση-ΕΕ και η πολιτική τους, προκειμένου να μπορέσουμε να ζήσουμε αλλιώς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τις οργανώσεις της Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο ανάπτυξης της αντιπολεμικής πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ενός «ενωτικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού κινήματος», θα πρωτοστατήσει στη διοργάνωση αντιπολεμικών δράσεων με κορύφωση το συλλαλητήριο στον Άραξο και τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου ως πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος σε τοπικό επίπεδο.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

• Υπεράσπιση της ειρήνης, ενάντια στον πόλεμο καιτον ιμπεριαλισμό, τους ανταγωνισμούς τωναστικών τάξεων και των πολυεθνικών εταιρειών.Παλεύουμε ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που γίνεται για τα συμφέροντα των αστών και στην αιματηρή ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων.
• Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που ακολουθεί πιστά την επιθετική πολιτική του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού, επεκτείνει να αναβαθμίζει τις βάσεις του θανάτου, διεκδικεί να υλοποιήσει επιθετικά στην ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων, οικοδομεί τον επικίνδυνο και επιθετικό άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, φορτώνει δυσβάσταχτους εξοπλισμούς τον λαό.
• Έξω από ΝΑΤΟ-ΕΕ-ευρωστρατό και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, όχι στις νέες βάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων. Όχι στα πυρηνικά στον Άραξο, ούτε και πουθενά. Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή.
• Καμιά συμμετοχή – καμιά εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδας. Επιστροφή όλων των Ελληνικών στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων.
• Όχι στην νέα κούρσα των εξοπλισμών, άμεσημείωση των στρατιωτικών δαπανών, όχι στο νέοεξοπλιστικό πρόγραμμα.
• Λεφτά για τις εργατικές ανάγκες, για σχολεία, νοσοκομεία και εργατικές κατοικίες, όχι για φρεγάτες και μαχητικά αεροπλάνα.
• Ούτε σκέψη για μεγαλύτερη στρατιωτική θητεία ή στράτευση των γυναικών.
• Όχι στις εξορύξεις και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από τις πολυεθνικές και το κεφάλαιο, που φέρνουν μόνο ανταγωνισμούς,πολέμους, οικολογική καταστροφή. Τις ενεργειακές ανάγκες θα καλύψουν οι λαοί παίρνοντας στα χέριατους ενεργειακούς πόρους, με σεβασμό στοπεριβάλλον και στην κλιματική ισορροπία τουπλανήτη.
• Είμαστε ενάντια στην ευρωνατοική ολοκλήρωσητων Βαλκανίων και υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των εθνοτήτων, των λαών και των μειονοτήτων της ιστορικά πολυεθνικής περιοχής της Μακεδονίας, του δικαιώματος του κάθε λαού – καιτου λαού της γειτονικής χώρας- στοναυτοπροσδιορισμό, χωρίς να αποφασίζουν γι’ αυτόνοι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς.
• Αλληλεγγύη στον βασανισμένο λαό της Συρίας. Αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει τι θα απογίνει το καθεστώς Άσαντ χωρίς ξένες επεμβάσεις.
• Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες.
• Κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Έξω η Φρόντεξ.
• Όχι στο ρατσισμό την ισλαμοφοβία την πατριδοκαπηλία και το φασισμό.
• Όχι στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, άσυλο ανοιχτά σύνορα με οργανωμένη-ασφαλή-ελεύθερη διέλευση, για τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους των πολέμων.
• Κοινός αγώνας των λαών της περιοχής ενάντια στον πόλεμο, τις κυβερνήσεις, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, για την απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου.

 

Ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει εκ νέου πολλά προβλήματα, όμως τουλάχιστον υπολογίζεται εκ νέου ο Αλχασάν Καμαρά.

Στον φορ από τη Σιέρα Λεόνε μπορεί να υπολογίζει ο Δέλλας ενόψει Τούμπας, καθώς ο Καμαρά είναι καλύτερα και αναμένεται να παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως στον Παναιτωλικό… εκμηδενίστηκαν τα προβλήματα, καθώς ο Μιχάι θα επιστρέψει το επόμενο έτος και οι Ερικσον, Πάουλο, Μοράρ μετά τη διακοπή.

Γιώργος Ντυμένος

Πηγή: gazzetta.gr

 

Κατηγορία Αθλητισμός

Στον Χαρίλαο Τρικούπη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Δεμερτζής, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ομάδα του Μεσολογγίου.

Ο παίκτης είναι γεννημένος στις 20 Ιουλίου 1983, έχει ύψος 1,93 και αγωνίζεται σαν γκαρντ.

Ξεκίνησε τη καριέρα του από το Μαντουλίδη και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ICBS (2005-2006), Ηρακλή (2006-2007 και 2010-2011), ΠΑΟΚ (2007-2010), Μαρούσι (2011-2012), Κεραυνό Στροβόλου (2012-2013), Ίκαρο Καλλιθέας (2013-2014), Εθνικό (2014-2015), Καβάλα (2015-2016), Δόξα Λευκάδας (2016-2017) και Ερμή Αγιάς (2017-2018).

Ο παίχτης βρίσκεται ήδη στο Μεσολόγγι και θα κάνει το ντεμπούτο του στον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Καβάλα.

«Καλωσορίζουμε το Γιάννη Δεμερτζή στην οικογένεια του Χαρίλαου Τρικούπη και του ευχόμαστε να είναι υγιής και να έχει επιτυχίες με τη φανέλα της ομάδας μας» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του συλλόγου.

agrinionews.gr

 

Κατηγορία Αθλητισμός

Περισσότερες από 3.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ετοιμάζονται να ζητήσουν οι 13 περιφέρειες της χώρας από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά τους και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν τις νέες αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει ο «Κλεισθένης 1»

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η λίστα με τα αιτήματα για προσλήψεις των περιφερειαρχών την οποία συντάσσει για λογαριασμό τους η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα σταλεί υπενθύμιση στις τέσσερις εναπομείνασες περιφέρειες – που είναι και οι μεγαλύτερες της χώρας – να στείλουν και αυτές τις λίστες με τα αιτήματα για το προσωπικό που χρειάζονται προκειμένου να προωθηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Να σημειωθεί από ότι από περασμένο Σεπτέμβριο έχει συμφωνηθεί με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό να προχωρήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις περιφέρειες προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

Τα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχει στη διάθεση της η ΕΝΠΕ μέχρι στιγμής για 9 περιφέρειες αφορούν 1.500 θέσεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, 785 προσλήψεις με την αιτιολογία «κατεπείγουσες» και 360 προσλήψεις για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων των περιφερειών που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες δόμησης, εγγείων βελτιώσεων και τον αθλητισμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΝΠΕ όταν σε αυτή την λίστα προστεθούν και οι 4 περιφέρειες που απομένουν να στείλουν τα δικά τους αιτήματα ο αριθμός πιθανότητα να ξεπεράσει τις 3.000.

«Για μας το προσωπικό είναι ζωτικής σημασίας καθώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και στην χώρα» δηλώνει ο κ. Αγοραστός στα «dikaiologitika news» επισημαίνοντας ότι λόγω των μνημονίων το προσωπικό σε όλες τις περιφέρειες έχει μειωθεί μεταξύ σαράντα με 60% με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Το σχετικό αίτημα προς την ανεξάρτητη αρχή θα το κάνει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συναχθούν οι σχετικές προκηρύξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να προχωρήσουν οι προσλήψεις στις περιφέρεις αλλά λόγω της κατηγοριοποίησης τους από τις ίδιες ενδέχεται να εκδοθούν δύο διαφορετικές προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ. Ωστόσο η προσπάθεια θα γίνει για μια προκήρυξη και για έναν διαγωνισμό που με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορεί να «τρέξει» στις αρχές του χρόνου καθώς θα έχει ως βάση την προκήρυξη των 3Κ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχουν προτεραιότητα οι συμβασιούχοι των περιφερειών αλλά κανείς δεν θα τους στερήσει το δικαίωμα να μετάσχουν στον διαγωνισμό προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Άλλωστε πάντα σε κάθε προκήρυξη μοριοδοτείται η προϋπηρεσία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

– Σε άμεση πληρωμή αναδρομικών προς τους ένστολους προχωρά η κυβέρνηση – Το είπε και επίσημα ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της πολεμικής αεροπορίας – Χαρακτήρισε άδικες τις περικοπές που είχαν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση της πολεμικής αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας. Σχετικά με την απόδοση των αναδρομικών στους στρατιωτικών, από τις περικοπές που είχαν υποστεί τα τελέυταία χρόνια, τόνισε πως αυτή θα έρθει προς ψήφιση αύριο κιόλας στην Βουλή.

Αφού ψηφιστεί, τότε όπως είπε θα διατεθούν για τα αναδρομικά των ενστόλων 820 εκατ. ευρώ σε διάστημα περίπου ενός μήνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να απονείμω τις τιμητικές πλακέτες στους πρωτοπόρους αεροπόρους μας που σχεδόν 50 χρόνια πριν άνοιξαν ουρανούς για τις επόμενες γενιές. Βρίσκομαι ανάμεσα σε στελέχη που υπηρετούν για δεκαετίες με αυταπάρνηση, αλλά και τους επόμενους τους Ίκαρους που περιμένουν τη σειρά τους» είπε ξεκινώντας.

«Και εσείς άνδρες και γυναίκες που υπηρετείτε με σθένος και αυταπάρνηση τη πατρίδα, από άκρη σε άκρη της επικράτειας της χώρας μας, κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων για της κρίσης υπεστήκατε αδικίες σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές σας απολαβές», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Αλλά ούτε μια στιγμή δεν υποστείλατε τη σημαία», σημείωσε, «ούτε μια στιγμή δεν κάνατε πίσω από το υπέρτατο καθήκον, παρά τις αδικίες αυτές. Και για αυτή σας τη στάση σας χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη», «αλλά και την έγνοια μας να είστε από τους πρώτους που με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θα επιχειρήσουμε να απαλύνουμε τις πληγές και να αποκαταστήσουμε μέρος των αδικιών αυτών».

Ανακοίνωσε ότι «το πρώτο βήμα λοιπόν, γίνεται αύριο στη Βουλή. Με ένα σαφή συμβολισμό». Ειδικότερα, είπε ότι «το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ό,τι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Σχολίασε ότι «είναι επιλογή μας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε αποφάσεις δικαστικές αποφάσεις». Πρόσθεσε ότι ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Επομένως, πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης», είπε.

Θέλουμε η Ελλάδα να πάψει να είναι παρίας

«Πέραν από τις μάχες της οικονομίας, δε πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε πάντα το πιο άρτιο εκπαιδευμένο και ετοιμοπόλεμο έμψυχο δυναμικό και για τις πραγματικές μάχες, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε αυτές να συμβούν ποτέ», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Αλλά για να μπορέσουμε με ασφάλεια να τις αποφύγουμε πρέπει να έχουμε άριστη αποτρεπτική ικανότητα, άριστα εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό και έχουμε», υπογράμμισε.

Είπε ότι «ζούμε σε μια περίοδο πολλαπλών εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας» και πως γι’ αυτόν τον λόγο «έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή εδώ και τρία χρόνια, η Ελλάδα να πάψει να είναι παρίας της διεθνούς κοινότητας και παρατηρητής των εξελίξεων». «Και να ανακτήσει», πρόσθεσε, «ξανά το κύρος και το ρόλο που της αρμόζει, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή, πρωτοπόρος δύναμη για τη συνεργασία και τη σταθερότητα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Επισήμανε ότι μόνο φέτος με την έγκαιρη μεταφορά από μέσα της Αεροπορίας, σώθηκαν 914 άνθρωποι από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και πως στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, φέτος με μέσα της Αεροπορίας σε συνεργασία με άλλους φορείς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, διασώθηκαν 175 συνάνθρωποι μας.

Πηγή: newsit.gr

 

Κατηγορία Επικαιρότητα
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 21:33

Διατροφή για θηλάζουσα γυναίκα

Κατά το θηλασμό τρέφουμε το μωρό, τρέφοντας τη μητέρα!

Πόσο καιρό πρέπει να διαρκεί ο θηλασμός;

Δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα χρονικά όρια για το θηλασμό. Εντούτοις, φαίνεται ότι ένα κατάλληλο χρονικό εύρος είναι από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Συνιστάται τα βρέφη να θηλάζουν αποκλειστικά για τους πρώτους 4 έως 6 μήνες ζωής. Πάντως θηλασμός για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα είναι σαφώς καλύτερο από καθόλου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά το μητρικό γάλα ή ενισχυμένες με σίδηρο βρεφικές φόρμουλες έως το πρώτο έτος της ηλικίας. Μετά από το χρονικό διάστημα είναι αποδεκτό να ξεκινήσει η χρήση φρέσκου γάλακτος. Ωστόσο, ο θηλασμός μπορεί να διαρκέσει όσο επιθυμεί η μητέρα και το νήπιο. 

Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στο θηλασμό;

Η ανάγκες της μητέρας κατά τη διάρκεια του θηλασμού αυξάνονται. Γι’ αυτό το λόγο μία επαρκής και ισορροπημένη δίαιτα είναι απαραίτητη για την υγεία και αντοχή της θηλάζουσας,

 • καθώς πρέπει να αναπληρώσει τα αποθέματα θρεπτικών συστατικών, που εξαντλήθηκαν κατά την εγκυμοσύνη
 • αλλά και να παράγει επαρκώς μητρικό γάλα, εξασφαλίζοντας την σωστή ανάπτυξη του βρέφους.

Ενέργεια & θρεπτικά συστατικά κατά το θηλασμό

Πόση ενέργεια χρειάζεται η θηλάζουσα μητέρα;

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τη θηλάζουσα γυναίκα είναι 25 – 67% υψηλότερη από εκείνη για τη μη θηλάζουσα γυναίκα. Πιο συγκεκριμένα, οι ενεργειακές ανάγκες κατά το θηλασμό απαιτούν επιπλέον διαιτητική πρόσληψη 500 θερμίδων την ημέρα σε σχέση με τις γυναίκες που δε θηλάζουν. Οι ανάγκες κάθε γυναίκας συνδέονται άμεσα με τον όγκο του γάλακτος, που παράγεται καθημερινά.

Η αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων εξασφαλίζει την επάρκεια γάλακτος για το θηλασμό η οποία εξαρτάται κυρίως από την ενεργειακή πρόσληψη της μητέρας και τη συχνότητα των θηλασμών. Εάν ο θηλασμός διαρκέσει περισσότερο από 3 μήνες ή εάν το σωματικό βάρος της θηλάζουσας μειωθεί κάτω από το ιδανικό, τότε η πρόσληψη ενέργειας από την διατροφή θα πρέπει να αυξηθεί ανάλογα. Εάν γίνεται ταυτόχρονα θηλασμός περισσότερων βρεφών, τα ενεργειακά αποθέματα της θηλάζουσας θα εξαντληθούν γρηγορότερα και τότε οι ημερήσιες συμπληρωματικές ανάγκες θα πρέπει να αυξηθούν.

Μπορεί η θηλάζουσα μητέρα να κάνει δίαιτα;

Περιορισμός στις θερμίδες που προσλαμβάνει η μητέρα με σκοπό να χάσει γρήγορα κιλά θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής γάλακτος με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες του βρέφους και να υποβαθμίζεται η ανάπτυξή του.

Η θηλάζουσα θα επιστρέψει αργά και σταδιακά στο βάρος που είχε πριν την εγκυμοσύνη με αυτή τη θερμιδική πρόσληψη, δηλαδή χωρίς δίαιτα.

Πρέπει να αυξάνεται η πρόσληψη πρωτεΐνης κατά το θηλασμό;

Η απάντηση είναι «Ναι». Παράλληλα με την αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, συνιστάται επιπλέον πρόσληψη πρωτεΐνης, κατά περίπου 15-20 γρ. ημερησίως, σε σχέση με την ποσότητα που απαιτούνταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η αυξημένη αυτή ανάγκη μπορεί να καλυφθεί με την κατανάλωση συνολικά 3 – 4 φλυτζανιών γάλα την ημέρα ή με την κατανάλωση ποικιλίας ζωικών τροφίμων ,όπως είναι το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά κ.α.

Πώς το διαιτητικό λίπος επηρεάζει τη σύσταση του γάλακτος;

Η διατροφή της θηλάζουσας φαίνεται να μην επηρεάζει την συνολική ποσότητα λίπους στο μητρικό γάλα αλλά μόνο την αναλογία λιπαρών οξέων, ενώ δεν παίζει κανένα ρόλο στην ποσότητα της χοληστερίνης σε αυτό. Θηλάζουσες, για παράδειγμα, που ακολουθούν δίαιτες πλούσιες σε φυτικά έλαια, παράγουν γάλα πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σε αντίθεση με θηλάζουσες με άλλες διατροφικές συνήθειες.

Η λακτόζη είναι ο κύριος υδατάνθρακας του μητρικού γάλακτος και η περιεκτικότητά της στο μητρικό γάλα δεν επηρεάζεται από τη δίαιτα της θηλάζουσας.

Βιταμίνες & Ανόργανα στοιχεία κατά το θηλασμό

Η περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε βιταμίνες μπορεί να επηρεαστεί από τη δίαιτα της θηλάζουσας, ενώ εξαρτάται και από τα αποθέματά της. Συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμινών έχουν εμφανιστεί σε βρέφη τα οποία γαλουχούνταν από μητέρες, που παρουσίαζαν έλλειψη σε βασικά διατροφικά συστατικά. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αύξηση κατανάλωσης τροφίμων όπως εσπεριδοειδή, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φυτικά έλαια.

Εξαίρεση αποτελεί η βιταμίνη Κ, της οποίας η περιεκτικότητα στο μητρικό γάλα είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες του βρέφους, ακόμα κι όταν η μητέρα προσλαμβάνει αρκετή ποσότητα με τη δίαιτα. Γι’αυτό το λόγο, όλα τα νεογέννητα πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον βιταμίνη Κ με εφάπαξ ένεση κατά την γέννησή τους.

Σε γενικές γραμμές, η περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε ανόργανα στοιχεία, όπως είναι το ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο δεν επηρεάζεται από τη διαιτητική πρόσληψη της μητέρας. Προσοχή όμως πρέπει να δίνεται ώστε η καθημερινή πρόσληψη να μην είναι χαμηλότερη από τη συνιστώμενη για το γενικό πληθυσμό, γιατί υπάρχει κίνδυνος για την κατάσταση της υγείας της μητέρας, λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της.

Ενυδάτωση κατά το θηλασμό

Είναι γεγονός πως οι ανάγκες υγρών είναι διαφορετικές από μητέρα σε μητέρα. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει συγκερκριμένη ποσότητα υγρών που πρέπει να καταναλώνεται. Ωστόσο, η μητέρα μπορεί να ελεγχει τα επίπεδα ενυδάτωσης αξιολογόντας το χρώμα των ούρων και τον αριθμό των κενώσεων. Ανοιχτόχρωμα ούρα και τακτικές κενώσεις αποτελούν ενδείξεις επαρκούς ενυδάτωσης. Επίσης, είναι σημαντικό να γίνεται πρόσληψη υγρών τακτικά, πριν εμφανιστεί το αίσθημα της δίψας το οποίο φανερώνει ήδη υπάρχουσα αφυδάτωση. Καλές επιλογές υγρών που εξασφαλίζουν την επαρκή ενυδάτωση είναι το νερό, οι φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών, το γάλα και οι σούπες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ανφερθεί πως βάση ερευνών η λήψη παραπάνω υγρών με το ζόρι δεν αυξάνει την παραγωγή γάλακτος.

diatrofi gia thilazousa gynaika

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του θηλασμού;

Οφέλη του θηλασμού για το βρέφος

Το μητρικό γάλα είναι αποστειρωμένο, φρέσκο, βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία και περιέχει όλα τα απαραίτητα για το βρέφος θρεπτικά συστατικά στις ποσότητες που τα χρειάζεται για να αναπτυχθεί φυσιολογικά.

 • Το μητρικό γάλα είναι πιο εύπεπτο και με το θηλασμό αποφεύγονται διάφορες στομαχικές και εντερικές διαταραχές στο βρέφος, όπως π.χ. έμετοι και διάρροια.
 • Το μητρικό γάλα δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στο βρέφος, αλλά και το προστατεύει από τροφικές αλλεργίες και αλλεργίες του αναπνευστικού.
 • Το μητρικό γάλα έχει ανοσοποιητικές ιδιότητες. Μεταφέρει αντισώματα από τη μητέρα στο βρέφος και το ροφυλάσσει από διάφορες παθήσεις.
 • Το μητρικό γάλα μειώνει το κίνδυνο για ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη σε ορισμένα άτομα, που έχουν γενετική προδιάθεση στο διαβήτη.
 • Το μητρικό γάλα περιορίζει τη πιθανότητα παχυσαρκίας και τερηδόνας στη παιδική ηλικία.

Επίσης:

 • Ευνοεί την καλύτερη νευρολογική ανάπτυξη.
 • Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις στην ενήλικη ζωή.
 • Μειώνει τη συχνότητα καρκίνου στη παιδική ηλικία.
 • Μειώνει τη συχνότητα αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα:

 • Ο θηλασμός μειώνει τη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών πριν την εμμηνόπαυση.
 • Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
 • Ο θηλασμός βοηθάει τη μητέρα να επανακτήσει το αρχικό της βάρος.
 • Ο θηλασμός βοηθάει τη μήτρα να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση με τις συσπάσεις, που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του θηλασμού και μειώνει το κίνδυνο αιμορραγιών μετά τον τοκετό.
 • Ο θηλασμός αναστέλλει την αναπαραγωγική διαδικασία, παρέχοντας μερική αντισυλληπτική προστασία και προστατεύει επίσης τα αποθέματα σιδήρου μέσω της απουσίας έμμηνης ρήσης.
 • Είναι μία ευχάριστη εμπειρία, που προσφέρει στη γυναίκα ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και την ενθαρρύνει ψυχολογικά.
 • Ο θηλασμός είναι πιο πρακτική και παράλληλα πιο οικονομική επιλογή, σε σχέση με τις τροφές του εμπορίου.

Κοινά οφέλη

Ο θηλασμός συμβάλλει στο συναισθηματικό δεσμό μεταξύ μητέρας και βρέφους.

Μητρικό γάλα και γάλα εμπορίου

Πολλές μητέρες θηλάζουν τα παιδιά τους για μερικούς μήνες και παράλληλα ή μετά τη περίοδο του θηλασμού, τους δίνουν γάλα με μπουκάλι, το οποίο ουσιαστικά είναι τροποποιημένο αγελαδινό γάλα. Σε περιπτώσεις δυσανοχής της λακτόζης ή αλλεργιών υπάρχουν γάλατα, τα οποία παράγονται από σόγια. Στο εμπόριο διατίθενται γάλατα, κατάλληλα για βρέφη, των οποίων η σύσταση είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερη σ‘ αυτή του μητρικού γάλακτος. Σαν βάση χρησιμοποιείται το αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα ή ένα μίγμα του με πρόσθετη πρωτεΐνη ορού. Το λίπος του αγελαδινού αντικαθιστάται από φυτικά έλαια.

Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία η απορρόφησή τους είναι καλύτερη όταν προέρχονται από το μητρικό γάλα. Για να ξεπεραστεί το μειονέκτημα αυτό της χαμηλής βιοδιαθεσιμότητας προστίθενται ποσότητες ανόργανων στοιχείων μεγαλύτερες από αυτές του μητρικού γάλακτος προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα απορρόφησης.

Ενθαρρύνεται δε η χρήση γάλακτος ενισχυμένου με σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη D.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι το μητρικό γάλα είναι ιδανικό τρόφιμο για το βρέφος. Όμως και τα βρεφικά γάλατα εμπορίου μπορούν να θρέψουν ικανοποιητικά τα βρέφη, που δεν θηλάζονται, ως μοναδική τροφή μέχρι τους 4-6 μήνες, αλλά και αργότερα, όταν εισάγονται και άλλα τρόφιμα στη δίαιτα του βρέφους.

Υπόδειγμα διαιτολογίου επιλογών σε περίοδο θηλασμού

Πρωινό

 • γάλα πλήρες
 • δημητριακά
 • μήλο και πορτοκάλι 

Δεκατιανό

 • φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
 • αυγο βραστο
 • τυρί τύπου cottage
 • ντομάτα/ μαρούλι

Μεσημερινό

 • χοιρινό φούρνου
 • πατάτες φούρνου
 • τυρί φέτα
 • σαλάτα μαρούλι με ελαιόλαδο

Απογευματινό

 • γιαούρτι
 • μπανάνα

Βραδινό

 • κοτόπουλο ψητό
 • ρύζι
 • ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά

Προ - ύπνου

 • γάλα
 • φρυγανιές

Σημείωση: Για τον καθορισμό των ποσοτήτων και τις εναλλακτικές επιλογές των τροφίμων απαιτείται εξατομικευμένη προσέγγιση σε συνεργασία με πτυχιούχο διαιτολόγο - διατροφολόγο.

mednutrition.gr

 

Κατηγορία Υγεία & Ομορφιά

Από την Διεύθυνση Αλληλεγγύης & Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Αμφιλοχίας, γίνεται γνωστό στους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων ότι η καταβολή των επιδομάτων του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2018, θα γίνει την Δευτέρα 12/11/2018.

e-maistros.gr

 

Κατηγορία Επικαιρότητα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώνουν και προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ  ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 18 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Αναλυτικά το πρόγραμα:

11:00΄- 11:15΄ Χαιρετισμοί

Γεώργιος Πέτρος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Ευτυχία Μανιάκη, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου

Χρήστος Καζαντζής, Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας

Χρήστος Κολοβός, Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

11:15΄- 11:30΄ Ομιλία Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, Εισαγγελέας του  Αρείου Πάγου

«Ο ρόλος του Εισαγγελέα στην πρόληψη σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας»

11:30΄- 11:45΄ Ομιλία Dr Αθανασίας Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης  ΠΕ Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ-ΟΚΑΝΑ»

«Λιλιπούτειοι & Έφηβοι  ‘θύτες’… με θύμα τη Νεανική Παραβατικότητα»

ΣΧΟΛΙΚΑ PROJECTS: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

11:45΄- 12:00΄  Ομιλία Βασιλικής Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος ΔΣ Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»                            

Οδική Ασφάλεια: θέμα παιδείας και πολιτισμού.

Η προσέγγιση του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην επιμόρφωση των νέων.

12:00΄- 12:30΄  Προβολή project μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  &

απονομή ευφήμου μνείας από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου 12:30΄- 13:΄00΄Προβολή project μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης &

απονομή ευφήμου μνείας από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου

Χορωδία ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

1.Σχολείο: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΑΡΤΟΥ

Project: ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ – ΟΛΟΙ  ΙΣΟΙ

2.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Project: ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

3.5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Project: Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΩ, ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΝΑ ΠΑΙΖΩ, ΝΑ ΓΕΛΩ, ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΙ ΕΤΣΙ…..ΜΑΘΑΙΝΩ, ΜΕΓΑΛΩΝΩ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΚΤΩ

4.17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Project:ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

5.3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Project: ΜΥΘΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΕΡΑΤΑ, ΜΕ ΧΑΛΙ  ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ

6.6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Project: ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- Μέσα από τη Φιλαναγνωσία)

7.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ

Project: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΧΟΛΕΙΑ Β΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ          

1.Σχολείο: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ)

Project: ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ

2. Σχολείο: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Project: ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ  ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

(ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ   ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ  – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ-  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ & ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ)               

3.Σχολείο: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

Project: ECOMOBILIY- ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ «ΠΟΔΗΛΑΤΟ»

4.Σχολείο: ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Project: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017-2018

5.Σχολείο: ΓΕΛ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Project: ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ- Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΩΣ  ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Kαθόλη τη διάρκεια της ημερίδας, στο προαύλιο του Μουσικού σχολείου θα υπάρχει η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. για ενημέρωση των μαθητών με βιωματικό τρόπο, με τη χρήση προσομοιωτών και εξειδικευμένου προσωπικού.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ  ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ         ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΦΟΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΠΕ79

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 • SHCHEDRIN “ Humoresque”
 • PIAZZOLA “Oblivion”

ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ: Γαλάνη Κερασία, Γκουρνέλου Μελίνα- ΒΙΟΛΙ: Λιάγκα Ειρήνη, Μπιτσώρη Νίκη, Τσαρούχη Άρτεμις- ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ: Λιακοπούλου Παρασκευή- ΦΛΑΟΥΤΟ: Αλεξοπούλου Κυριακή, Τσούλου Κασσιανή- ΠΙΑΝΟ:Αγγελόπουλος Σπυρίδων, Τραγουδάρα Αναστασία

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ (ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ) ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΤΣΙΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΕ79

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 • Τhe Last of Mohicans , Trevor Jones
 • Games of Thones, RaminDjawadi
 • Πειρατές της Καραϊβικής, ΗansZimmer
 • Melodius Music

ΣΑΞΟΦΩΝΟ: Ζοχιός Κων, Καπρέτσος Ιωάν, Κοντονάσιου Σπυρ, Ντάλλας Ιωάν, Παπαζήση  Μ, Παπαθανασίου Βασ, Τσιμόπουλος Νικ, Γουβαλάρης Μιχ, Ντούλια Κων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ: Γαλαζούλα Ιωάν, Δεληγιάννης Παν, Δρόσος Κων, Κατσιπάνος Βας.

ΤΡΟΜΠΕΤΑ: Κατσακιώρης Γεώρ, Θεοδώρου Βασ, Συσσοβίτης Παν, Τσιάντα ΕλευΘ, Τσιλιμέκη Ευδ, Φρόση Περσ, Φούκας Χριστ.

ΦΛΑΟΥΤΟ: Παπαθανασίου Ελ, Κασσάρα Αν, Μπραζιώτη Ιω, Σιάσου Βασ, Γουβαλάρη Στ, Κολύδα Ησ, Αλεξοπούλου Κυρ.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: Χαϊδή Μελπ

ΛΑΟΥΤΟ: Βασιλείου Δημ.

ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ: Χασιώτη Αλεξ, Κωνσταντινίδης Νικ, Αραπογιάννης Κων, Γαλαγάλας Κων.

ΚΙΘΑΡΑ: Μπραζιώτη Ζ.

ΚΛΑΡΙΝΟ: Κουτσουπιάς Απ.

 

Κατηγορία Πολιτισμός
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 18:17

Αγρίνιο: Ζητείται πωλητής- αποθηκάριος

Ζητείται  πωλητής / αποθηκάριος για τεχνικό πολυκατάστημα στο Αγρίνιο.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:  προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, πολύ καλή γνώση αγγλικών, πολύ καλή γνώση η/υ , εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για μόνιμη απασχόληση.

Αποστολή βιογραφικών : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

agriniopress.gr

 

Σελίδα 1 από 4

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

prosfigas

mirgiannis banner

6p banner

kostopoulou

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

 liapis elastika
 
grivaswines

jooble

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

 • 1