Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:40 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 18:55

Σπουδαστές του ΔΙΕΚ Δημοσιογραφίας στην έκθεση «Αναφορές» (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας με τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου κ. Ευθύμιο Αδάμη παραβρέθηκαν στην έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «αναφορές», η οποία παρουσιάζει το Προσφυγικό ζήτημα, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, με την ευαίσθητη και διεισδυτική ματιά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου

Οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσιογραφίας του Δημοσίου ΙΕΚ Αγρινίου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές και δημοσιογράφους κ. Κωνσταντίνο Καρακώστα και κ. Φώτη Μπερίκο, επισκέφτηκαν σήμερα την έκθεση, «προσθέτοντας» τις δικές τους «αναφορές», στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το ΙΕΚ.

Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους μαθητές, με εκπαιδευτικούς, να γνωρίσουν την διαδικασία οργάνωσης μίας τέτοιας έκθεσης και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη αυτού του τόσο όμορφου χώρου.

Το προσφυγικό ζήτημα, που διαπερνά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ευθέως πλέον ακουμπά και την Αιτωλοακαρνανία απασχόλησε τόσο τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 3ου Γυμνασίου που θέλησαν και κατάφεραν μέσα από αυτή την έκθεση να περάσουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα: «Πρόσφυγες και μόνιμοι κάτοικοι μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Η έκθεση άνοιξε τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 12 Ιουνίου 2016. Στα εγκαίνια της έκθεσης δόθηκε συναυλία της Ορχήστρας Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, με τον καθηγητή Ιωάννη Σκορδίλη να διευθύνει. Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου, κ. Ευθύμιος Αδάμης, επεσήμανε ότι η έκθεση είναι σύμπραξη των δυο σχολείων, με επιρροές από το προσφυγικό ζήτημα, όπως τα βίωσαν οι λαοί σε βάθος χρόνου. Η έκθεση αριθμεί πάνω από 70 έργα που αποτελούν μικρότερες θεματικές του ίδιου πυρήνα, την προσφυγιά, επηρεασμένα από πολλά κινήματα της τέχνης. Όσον αφορά το μέλλον των έργων υπάρχουν διάφορες σκέψεις, με επικρατέστερη αυτή της διακόσμησης σχολικών χώρων.

Η κ. Καλλιόπη Κολοκυθά, φιλόλογος στο 3ο γυμνάσιο Αγρινίου, δήλωσε πολύ χαρούμενη για τα έργα των παιδιών, «δείχνουν αγάπη για την τέχνη, έχουν πάρει τα μηνύματα της σημερινής εποχής και με τον τρόπο τους είναι αλληλέγγυα στο προσφυγικό ζήτημα». Η ίδια ανέφερε ότι η εργασία γίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών όπου υπεύθυνος είναι ο κ. Νικόλαος Ντούμας.

Ο Κωνσταντίνος, μαθητής του 3ου Γυμνασίου, βοήθησε στο στήσιμο της έκθεσης και στη βιντεοσκόπηση του χώρου. Χαρακτηριστικά είπε: «Η έκθεση στέλνει ένα μήνυμα στους ανθρώπους να ασχοληθούν με τους πρόσφυγες, να ευαισθητοποιηθούν όλοι».

Ο κ. Νικόλαος Ντούμας είναι ο εμπνευστής αυτής της έκθεσης. Ο ίδιος ως καθηγητής καλλιτεχνικών συνέλαβε την ιδέα δημιουργίας της το καλοκαίρι του 2015. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκδήλωσε την επιθυμία του στους μαθητές κι εκείνοι ενθουσιασμένοι την αποδέχτηκαν. Κύριο μέλημά του να αναδειχθεί η καλλιτεχνική δουλειά των παιδιών. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι μαθητές του κυρίως όσον αφορά τις υλικοτεχνικές υποδομές, το αποτέλεσμα έδωσε μόνο ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 1467 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.