Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:26 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 16:23

Προτάσεις για Τριχωνίδα χωρίς… υδατοδρόμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε η ομιλία του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα σε εκδήλωση για την Τριχωνίδα. Κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη στην περιοχή της λίμνης χωρίς… «χάιδεμα αυτιών» καθώς εμφανίστηκε αρνητικός για υδατοδρόμιο και για την τακτική στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.

Εξέφρασε λοιπόν ο Σπύρος Κωνσταντάρας την αντίθεση του στη λειτουργία υδατοδρομίου υποστηρίζοντας πως θα έχει αρνητικές συνέπειες στο οικοσύστημα της λίμνης. Εμφανίστηκε θετικός στην μερική εκτροπή του Αχελώου αν συνδυαστεί με αντισταθμιστικά οφέλη για την Αιτωλοακαρνανία.

Ο δήμαρχος Θέρμου επίσης έκανε λόγο για την ανάγκη ήπιων μορφών τουριστικής ανάπτυξης γύρω από τη λίμνη ,με καθορισμό παρόχθιας ζώνης και όχθης που θα επιτρέψει την κατασκευή σύγχρονου υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Μυρτιάς.

Πρότεινε επίσης την κατασκευή μικρού λιμένος για αλιευτικά σκάφη στη Δογρή ή Μυρτιά , την αξιοποίηση της παραλίας Φωτμού και όλων των βυζαντινών και άλλων πολιτιστικών αγαθών της πέριξ της λίμνης περιοχής. Ζήτησε εξάλλου την άμεση κατασκευή του παρατριχώνιου δρόμου τονίζοντας ωστόσο πως οι δράσεις δεν πρέπει να καταστρέψουν την ομορφιά και την πανίδα της Τριχωνίδας.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2634 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.