Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:07 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 22:23

Η φετινή αναπαράσταση της μάχης της Κορομηλιάς (13/8/2016)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αναπαράσταση της μάχης της Κορομηλιάς,του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος της περιοχής μας που αναμοχλεύει την ιστορική μνήμη,θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στον Άγιο Βλάση Αγρινίου, πάνω στο ύψωμα της ιστορικής Κορομηλιάς.

 – όπου έγινε και η πρώτη νικηφόρα μάχη του Αρχιστράτηγου της Ρούμελης Γ. Καραΐσκάκη το 1823  η οποία άφησε το αποτύπωμά της τόσο στην πορεία του ιδίου,όσο και σε ολόκληρο τον εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα- έπειτα από σχετική απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου «φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της κορομηλιάς και του Θεάτρου».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Σπυρέλης στην ιστοσελίδα του συλλόγου δίνει περαιτέρω πληροφορίες τόσο για την ημερομηνία όσο και για την καινοτομία της φετινής εκδήλωσης η οποία κατά πως φαίνεται δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες!
 
 
Αναδημοσιεύουμε από το τοπικό blog:
 
maxi-koromilias.blogspot.com
 
Η φετινή αναπαράσταση σκοπό έχει να αναμοχλεύσει την ιστορική μνήμη σε βάθος και όχι μόνο στο να αναδείξει μονοδιάστατα το γεγονός.
Ο σύλλογος μας κάνει πράξη ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που χρόνια τώρα κρατάει στο σεντούκι του.
Η ανάδειξη της μάχης μέσω της αναπαράστασης που συντελείται εδώ και 15 χρόνια και στο οποίο συμμετέχει όλη η τοπική κοινωνία προβάλλει μόνο το γεγονός της μάχης.
Ο σύλλογος μας φέτος για πρώτη φορά θα προσπαθήσει μέσω ενός νέου θεατρικού σεναρίου να δώσει στον θεατή πληροφορίες  για το ιστορικό πλαίσιο που διαδραματίζονται τα γεγονότα της εποχής μέσω εκτενών  αναφορών  στην ζωή του Καραΐσκάκη με  δρώμενα που θα αναπαριστούν την ζωή του από την στιγμή της γέννησής του  μέχρι να γίνει καπετάνιος των Αγράφων αλλά και Αρχιστράτηγος της Ρούμελης.
Το μεγάλο στοίχημα είναι και φέτος όπως και κάθε χρονιά η εξεύρεση οικονομικών πόρων.
Έχουμε πάντα την τοπική κοινωνία που βοηθά μέσω χορηγιών ,αλλά φέτος το εγχείρημα είναι δυσκολότερο.
 
 
Πρώτη φορά οι εκδηλώσεις «Καραισκάκεια» ξεκινάνε τόσο νωρίς.
 
Θέλουμε να τονίσουμε πάνω σε αυτό ότι αν και ο σύλλογός μας είχε πάρει κατά την ίδρυση του
την  οριστική απόφαση η αναπαράσταση να γίνεται κάθε 16 Αυγούστου. επαναπροσδιόρισε τελικά στην πορεία  κάθε χρονιά την ημερομηνία ώστε η αναπαράσταση να μην συμπίπτει με άλλες τοπικές εκδηλώσεις.
Μετά την αναπαράσταση όπως κάθε φορά άλλωστε θα ακολουθήσει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου.
 
Να σημειώσουμε ότι η αναπαράσταση θα αρχίσει στις 8 το απόγευμα και θα διαρκέσει πάνω από μία ώρα!
Ο σύλλογός μας καλεί όλα τα μέλη του αλλά και τους απανταχού φίλους του να συστρατευθούν σ αυτή την νέα προσπάθεια του συλλόγου.
parakampylianews.blogspot.gr
 
 
Διαβάστηκε 3010 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.