Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:24 πμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 00:44

Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η διαχρονική ισχύ της ρήσης του Μένανδρου (4ος αιώνας π. Χ.)«γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει», δυστυχώς πρέπει να πούμε, επιβεβαιώνεται και στην καθ’ ημάς επικαιρότητα.

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο (ΚΧ),  που σε δήλωσή του στον Alfa 9.89 είπε, «Την όλη κατάσταση την έχει περιγράψει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πριν από καιρό, όταν είχε πει ότι το ευρώ είναι γερμανική φυλακή. Είναι ακριβώς αυτό».

Είναι απορίας άξιο, όμως, πως  ο ΚΧ, που επαίρεται για τις  σπουδές του (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο γαρ) και φιλοδοξεί πολιτικά χωρίς φρένο,  τώρα κατάλαβε τις απόψεις που θεωρούν το ευρώ γερμανική φυλακή για τις χώρες που είναι αδύναμοι κρίκοι της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα. Είναι απορίας άξιο επίσης, να υπογραμμίζει την άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ΤΩΡΑ που η χώρα έχει συντριβεί μετά από 4 θανατηφόρα μνημόνια (3+κόφτης) κι αμέσως μετά από τα δίδυμα καταστροφικά νομοσχέδια (Ασφαλιστικό-φορολογικό και πολυνομοσχέδιο) της κυβέρνησής του, που μόλις έχουν λάβει την ισχύ νόμου.

Και συνεχίζει ο ΚΧ «Από τις γερμανικές φυλακές, φεύγεις με δύο τρόπους, ή οριζοντίως ή όρθιος όταν τελειώσει η ποινή σου. Δυστυχώς αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε. Η δική μας η ποινή θα τελειώσει όταν καταφέρουμε να βγούμε στις κεφαλαιαγορές και μπορέσουμε να δανειστούμε, όπως δανείζονται τα φυσιολογικά κράτη».

Όμως ας δούμε καρέ-καρέ τις φράσεις του «τολμηρού» και λαλίστατου κυβερνητικού ευρωβουλευτή.

«Την όλη κατάσταση την έχει περιγράψει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πριν από καιρό, όταν είχε πει ότι το ευρώ είναι γερμανική φυλακή. Είναι ακριβώς αυτό».

Παραδέχεται ΤΩΡΑ ο ΚΧ, το ρόλο του ευρώ, όπως τον περιγράφει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και  που, ας σημειωθεί, την άποψη αυτή υποστήριζε ο Πρόεδρος της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, πολύ πριν την προδοτική και ταπεινωτική για τη χώρα συμφωνία του Τσίπρα στις 13 Ιούλη του 2015.  Άρα γιατί ΤΩΡΑ ο ΚΧ μπαίνει στον «κόπο» να δικαιώσει(;) τον πρώην εσωκομματικό του αντίπαλο;

Κι ακόμα είπε «Από τις γερμανικές φυλακές, φεύγεις με δύο τρόπους, ή οριζοντίως ή όρθιος όταν τελειώσει η ποινή σου. Δυστυχώς αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε».

Σπεύδει αμέσως ο ΚΧ να διορθώσει το αρχικό του λεκτικό ολίσθημα ή μάλλον την κουτοπόνηρη «συμπάθεια» προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και μας λέει ότι στις γερμανικές φυλακές βρίσκεται δίκαια όποιος έχει καταδικαστεί νόμιμα για κάποιο έγκλημά του. Αποκλείει ή μάλλον αποκρύπτει την πιθανότητα της εθελόδουλης αυτοφυλάκισης   ή έστω της δικαστικής πλάνης και έτσι δίνει συγχωροχάρτι σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που μας έριξαν σ’ αυτή τη φυλακή. Να θυμηθούμε πως ο ΚΧ υπήρξε μνημονιακός με το ΠΑΣΟΚ, όπως και πολλοί άλλοι και στη συνέχεια προσχώρησε στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, όπου πλέον εκ νέου εκθειάζει τα νέα μνημόνια, όπως και όλη η ηγεσία της βιαίως μεταλλαγμένης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και διευκρινίζει ο ΚΧ, ως παπαγάλος του Τσίπρα, για την Ελλάδα, «Η δική μας η ποινή θα τελειώσει όταν καταφέρουμε να βγούμε στις κεφαλαιαγορές και μπορέσουμε να δανειστούμε, όπως δανείζονται τα φυσιολογικά κράτη».

Μας εξηγεί  δηλαδή ο ΚΧ ότι η Ελλάδα καλώς(δίκαια και νόμιμα)  και επί ποινή είναι φυλακισμένη στη γερμανική φυλακή και η φυλάκισή μας  θα τελειώσει, όταν κάποιοι καλοί τοκογλύφοι της ελεύθερης κεφαλαιαγοράς προθυμοποιηθούν να μας δανείσουν. Δε μας λέει όμως ο ΚΧ, αυτοί οι καλοί κ’ αγαθοί κεφαλαιαγορίτες, θα μας δανείσουν (άμποτε μας δανείσουν) γιατί μας αγαπούν ή γιατί οι κυβερνητικές πολιτικές θέλουν εσαεί  την Ελλάδα υποθηκευμένη για χρέη;

Δε μας λέει επίσης πώς γίνεται να βγούμε από τη γερμανική φυλακή που είναι το ευρώ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να παραμένουμε στο ευρώ;

Κι ακόμα δε μπαίνει στον κόπο ο ΚΧ να μας πει πώς προεξοφλεί ότι άμποτε βγούμε απ’ τη γερμανική φυλακή του ευρώ -ΠΑΡΑΜΈΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ- θα είμαστε σίγουρα όρθιοι;

Μας λέει όμως, με περισσή πονηρία, πως αν επιδιώξουμε να βγούμε απ’ τη γερμανική φυλακή του ευρώ πριν λήξει η ποινή μας, δηλαδή μονομερώς, θα βγούμε απ’ αυτή οριζοντίως. ΔΗΛΑΔΗ  μας  λέει ύπουλα και προβοκατόρικα ο ΚΧ ότι θα πεθάνουμε (οριζοντίως)  αν επιλέξουμε την  ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Συμπεραίνει προσποιούμενος ο ΚΧ και καταφεύγοντας σε ένα φτηνό πολιτικαντισμό, που εκθέτει την πανεπιστημιακή κοινότητα και προσβάλει κάθε σκεπτόμενο πολίτη, πως η μοναδική επιλογή για την Ελλάδα, είναι αυτή που επέλεξε προδοτικά ο αρχηγός του. Δηλαδή τα μνημόνια και η γερμανική φυλακή του ευρώ, δηλαδή η υποδούλωση της χώρας.

Θέλει ο ΚΧ με ένα σμπάρο (μία δήλωση) να σκοτώσει πολλά τρυγόνια!

  • Να δικαιώσει την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μνημονιακή της μετάλλαξη.
  • Να υποσχεθεί, ως παπαγαλάκι του Τσίπρα, στους μελλοντικούς τοκογλύφους της κεφαλαιαγοράς, πως η κυβέρνηση της οποίας είναι κήρυκας, πάντα θα προσπαθεί να κρατάει τη χώρα χρεωμένη (φυσιολογικό κράτος), πάντα ως μέλος της ευρωζώνης.
  • Να καταγοητεύσει τον αρχιμνημονιακό Τσίπρα, για να τον υπουργοποιήσει, σε σοβαρό υπουργείο, στον προσεχή ανασχηματισμό (όταν κι αν πραγματοποιηθεί).

Όμως, για ένα προσεκτικό πολίτη-αναγνώστη των δηλώσεων του ΚΧ, είναι φανερό πως τον κυριαρχεί ο φόβος για την μεταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας  και την αποστροφή της προς το ευρώ και τα εξοντωτικά μνημόνια και τον προσανατολισμό της προς πολιτικές επιλογές που οδηγούν έξω από την ευρωζώνη και διαγραφή του φαύλου και παράνομου χρέους.

Και βέβαια η Ελλάδα είναι γνωστό μπορεί να πορευτεί, με υγιή οικονομία, έξω απ’ την ευρωζώνη, όπως τόσες χώρες της ΕΕ που δεν έχουν ως νόμισμα το ευρώ (Σουηδία, Δανία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.)

Κι ακόμα δεν μπορεί να αποκρυφθεί ότι η ευρωζώνη κλονίζεται αλλά και ότι  η ΕΕ  είναι γεμάτη πολιτικούς δυναμίτες. Ήδη, η απαράδεκτη διαχείριση του  προσφυγικού,  η διάλυση των κρατών πρόνοιας, η διάλυση εργασιακών σχέσεων, η στυγνή τραπεζοκρατία, η εμφάνιση  των ρατσιστικών-ακροδεξιών κομμάτων, η γερμανοποίηση των θεσμών και βέβαια το πιθανό Brexit(Μεγάλη Βρετανία) είναι κοινός προβληματισμός, ως προς το μέλλον της ΕΕ, για κάθε δημοκρατικό Ευρωπαίο πολίτη. Και βέβαια το μεγάλο κίνημα στη Γαλλία, που θυμίζει μέρες Μάη ‘68, αλλά και τα κινήματα που αναπτύσσονται  σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δίνουν μηνύματα για ανατροπή της γενικευμένης Ευρωπαϊκής παρακμής.

Αυτός ο τρόμος διακατέχει και τον πάλαι ποτέ «κίλερ» των μνημονίων Τσίπρα, που παραπαίει μετά τις απανωτές σφαλιάρες που έχει δεχθεί από ΔΝΤ και ΕΚΤ (είναι αυτά που υπέγραψες ηλίθιε, του είχε πει πρόσφατα ο Σόιμπλε).

Ήδη μουδιασμένος ο Τσίπρας και με την ουρά στα σκέλια, σήμερα 27/5, αναγκάστηκε να ψελλίσει  στον Πούτιν, που βρέθηκε στην Αθήνα, ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι στρατηγική επιλογή  της Ελλάδας. Πειθήνια όμως εφαρμόζει το εμπάργκο,  για  μη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων της Ρωσία από χώρες της ΕΕ, σε βάρος βέβαια και των Ελλήνων αγροτών και της Εθνικής μας οικονομίας. Ο Τσίπρας πλέον δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Ο «Βασιλιάς» είναι γυμνός!

Είναι πια ολοφάνερο, πως τόσο ο ΚΧ, όσο και η ηγεσία του κόμματός του προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φυγόκεντρες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) προς θέσεις ενάντιες στο ευρώ και πιο συγκεκριμένα προς ΛΑ.Ε (εξ ου και η δήθεν κολακευτική  αναφορά στον Π. Λαφαζάνη).

Όμως η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ποιοι την πρόδωσαν και την οδήγησαν στα κρεματόρια  των τοκογλύφων, όπως γνωρίζει πολύ καλά και ποιοι αρνήθηκαν βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα, για να καταγγείλουν τα νέα μνημόνια και να αγωνιστούν μαζί με τον Ελληνικό λαό, ενάντια στη χρεοκρατία και τη γερμανική φυλακή του ευρώ!

Άθελά του λοιπόν ο ΚΧ παραδέχεται την πολιτική γύμνια του κόμματός του, αλλά και την εφιαλτική πραγματικότητα της ευρωζώνης! Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει..!

 

Διαβάστηκε 3033 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 00:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.