Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  2:27 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 21:56

Μικρά θέατρα «γειτονιάς» στο Αγρίνιο που μπορούν να ζωντανέψουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα στον αστικό ιστό του Αγρινίου μπορεί κανείς να ανακαλύψει «μικρά θέατρα». Πρόκειται για χώρους που αποτελούσαν μέρος της ανάπλασης μιας ολόκληρης περιοχής. Μικρά θέατρα εντοπίσαμε δύο τουλάχιστον. Στην περιοχή των «νερόμυλων Ραμμόπουλου,» πάνω από τα «Τρία Φανάρια» υπάρχει το ένα ( φωτό1 και 2) σε πολύ καλή κατάσταση, μιας και η ανάπλαση της περιοχής ολοκληρώθηκε πρόσφατα σχετικά.

Μικρό ανοικτό θέατρο υπάρχει και στα Αϊ Βασιλιώτικα (φωτό 3 & 4), νότια του Αγίου Δημητρίου, στην αρχή του δρόμου για Δοκίμι. Είναι πιο παλιό και διατηρείται σε λιγότερο καλή κατάσταση.

Μικρά ανοικτά θέατρα τσέπης ως τοποθέτηση έχουν έντονα τον χαρακτήρα της γειτονιάς. Γίναν σε εποχές που η έννοια της γειτονιάς ήταν πιο άμεση και ενισχυμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και στους καιρούς μας. Υπαίθριες μικρές παραστάσεις, stand up comedies, μονόλογοι, μικρές εκδηλώσεις ακόμα και λαϊκές συνελεύσεις μπορούν να φιλοξενηθούν σε τέτοιους χώρους.

Άλλωστε όσους χώρους και να κάνεις, αν δεν τους συντηρήσεις ή δεν τους αξιοποιήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, θα σβήσουν σιγά σιγά…

Λ.Υ.

agrinionews.gr

Υ/Γ. Υπάρχουν ανοικτοί χώροι με εξέδρες και σε άλλα προφανώς σημεία της πόλης, όμως αυτές ανήκουν σε μικρά γήπεδα μπάσκετ, χωρίς σχηματοποίηση που να παραπέμπει σε μικρογραφία αρχαίου θεάτρου και ορχήστρας.

mylosramopoulou

Υπαίθριο μικρό θέατρο στην περιοχή «Νερόμυλος Ραμμόπουλου» φωτό1

myloi1

Υπαίθριο μικρό θέατρο στην περιοχή «Νερόμυλος Ραμόπολου»φωτό2

aivasiliotika2

Υπαίθριο μικρό θέατρο στα Αϊ Βασιλιώτικα (φωτό 3)

aivasiliotika

Υπαίθριο μικρό θέατρο στα Αϊ Βασιλιώτικα (φωτό 4)

 

Διαβάστηκε 2821 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα