Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:10 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 21:19

Δημόσιες σχέσεις & ανάδειξη Αιτωλικής Συμπολιτείας στην Ιστορία η συνέχεια που πρέπει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου είναι αυτή τη στιγμή το πληρέστερο στην Αιτωλοακαρνανία. Όποιος το επισκεφτεί, θα διαπιστώσει ότι ακολουθεί τους σύγχρονους κανόνες άλλων μουσείων που δημιουργήθηκαν πρόσφατα όπως της Πάτρας και της Ακρόπολης με χρονική καθοδήγηση και θεματικό διαχωρισμό.

Οι επεξηγηματικές πλάκες είναι εξίσου κατατοπιστικές και καθοδηγούν τον αναγνώστη με λίγες ιστορικές γνώσεις.

Το νέο Μουσείο αποτελεί βαριά παρακαταθήκη της ιστορίας αλλά και ευθυνών για το μέλλον.

Απαραίτητο είναι να αποκτήσει άλλους δύο συμμάχους για να σταθεί στο χρόνο και να μην υποβαθμιστεί. Τις δημόσιες σχέσεις και κυρίως την αναβάθμιση της ιστορίας της Αιτωλικής Συμπολιτείας στην Αρχαία Ελληνική & Παγκόσμια Ιστορία.

Κανένας από μακριά δεν θα επισκεφτεί το Μουσείο αν δεν ξέρει ότι:

Η Αιτωλική Συμπολιτεία είναι ο πρόδρομος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Οι Αιτωλοί απέκρουσαν τους Γαλάτες, όπως ακριβώς και όλοι μαζί οι Έλληνες τους Πέρσες 200 χρόνια πριν.

Πως θα το μάθει; Πρέπει να αναβαθμιστούν οι αναφορές στα σχολικά πρωτίστως εγχειρίδια, στα επιστημονικά συνέδρια και την επιστημονική συγγραφή για την Αιτωλική Συμπολιτεία.

Παράλληλα τα τηλέφωνα, τα ενημερωτικά mail, Prospectus πρέπει «να πάρουν φωτιά» από Διοίκηση & Φίλους Μουσείου, Δήμο Θέρμου κτλ. προκειμένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υπάρχουν καλεσμένοι επισκέπτες όπως σχολεία, σύλλογοι κτλ.

Αν δεν γίνουν αυτά, είναι ορατός ο κίνδυνος το Μουσείο με την πάροδο των χρόνων να έχει την τύχη άλλων όπως του Θυρρείου, που ούτε εκείνου του άξιζε να υπολειτουργεί.

Είναι κρίμα η Αιτωλική Συμπολιτεία να ήταν μεγαλύτερη από την Αχαϊκή και η Πάτρα να διαθέτει μεγαλύτερο μουσείο, ενώ η Αιτωλοακαρνανία και το Θέρμο τώρα απέκτησαν αξιοπρεπές.

Το νέο Μουσείο είναι στολίδι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Αξίζει πολύ τον κόπο για αυτό και το αύριο χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από το σήμερα.

Λ.Υ.

Υ.Γ. ( Αφορά τις Δημόσιες Σχέσεις) Δεν χρειάζεται τόσο ζήλος για να αποτρέπονται οι φωτογραφήσεις εκθεμάτων όταν δεν είναι με φλας. Άλλωστε από τα site βλέπουμε τις φωτογραφίες έτσι κι αλλιώς. Προς τι η φασαρία;

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2436 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.