Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:27 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 22:37

H Περιφέρεια βράβευσε 12 γυναίκες και φορείς για την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δέκα γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες και δύο Συλλόγους της Δυτικής Ελλάδας που συμβάλλουν και διαδραματίζουν πολλαπλό ρόλο στην κοινωνία βραβεύτηκαν από την Περιφέρεια και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στην εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Θέμα της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας που εορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ήταν «Γυναίκα Εργαζόμενη – Μητέρα: Πολλαπλοί Ρόλοι Ίσες Ευκαιρίες στην Κοινωνία».

????????????????????????????????????

«Για εμάς οι γυναίκες αυτές αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία, μοχθούν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, εργάζονται καθημερινά, συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις και φιλανθρωπίες, παλεύουν για τα δικαιώματα, ανοίγουν διάπλατα την αγκαλιά τους σε κάθε παιδί ασχέτως αν είναι βιολογικά δικό τους ή όχι. Και αυτές οι γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες είναι άξιες θαυμασμού αφού καταφέρνουν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητά τους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τον χαιρετισμό του.

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επίτευξη της ισότητας των φύλων είναι κεντρικής σημασίας τόσο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο κυρίως για τη λειτουργία της δημοκρατίας, του σεβασμού του κράτους δικαίου και της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος σημείωσε πως «η ισότητα των φύλων σημαίνει για όλους μας ίση πρόσβαση, ενδυνάμωση, υπευθυνότητα και ίση συμμετοχή σε όλους τους τομείς».

????????????????????????????????????

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν: Μαρία Καράμπελα, Μαρία Καραμπούλη-Αλεξανδροπούλου, Παρασκευή Κοτοπούλη, Δήμητρα Καραβέλα-Στασινού, Κασσιανή Κηπουργου, Τατιανή Σοφιανίδη, Παναγιώτα Λάζαρη, Άννα Σπηλιωτακάρα, Αθηνά Ισόγλου, Αικατερίνη Μπίκινη, το Λύκειο Ελληνίδων Γυναικών και ο Σύλλογος Αγέννητου Παιδιού.

Στην εκδήλωση που συντόνισε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, μίλησαν η Αδαμαντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου, Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας με θέμα «Αναπτυξιακές Δράσεις της ΠΔΕ για την υποστήριξη – ενδυνάμωση και Δικτύωση της Γυναίκας», η Ελένη Τσιομίδου, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- «Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Γυναίκα Αγρότισσα», η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, Πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ε «Ο ρόλος της μητέρας στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον», η Ανδριανή Παπαδοπούλου και Μαρία Καραγεώργου – Συνήγορος του Πολίτη, «Ισότητα των Φύλων: Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος», η Κατερίνα Μέντη, Παιδοψυχίατρος «Εργαζόμενη μητέρα: Οι προκλήσεις και οι συνέπειες της πολλαπλότητας των ρόλων», η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Πρόεδρος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πύργου «Οι Πυργιώτισσες», Αντιδήμαρχος Δ. Πύργου «Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία – Σκοπός και δράσεις του Συλλόγου».

????????????????????????????????????

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Συνήγορος του Πολίτη, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – ΕΝ.ΠΕ – Τομέας Ισότητας των Φύλων, Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Πατρών, Ένωση Γυναικών Πατρών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πύργου «ΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ», ΙΝΝΕR WHEEL ΕΛΛΑΔΟΣ, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών για τη διάθεση της αίθουσας.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Facebook (https://www.facebook.com/pde.rwg/?ref=aymt_homepage_panel)

Διαβάστηκε 1483 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.