Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:21 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 17:50

Αγρινιώτες οι δημιουργοί και πρωταγωνιστές του σποτ για την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, για ακόμα μία χρονιά διοργανώνει πανελλήνια δράση για την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου.

Στην προσπάθειά της αυτή, υποστηρικτής ήταν η ΕΛΤΑ Courier, η οποία πρόσφερε μπλουζάκια, φυλλάδια και αφίσες, που θα χρησιμοποιηθούν σε όλες τις πόλεις, στο πλαίσιο της δράσης αυτής και κάλυψε τις ανάγκες για την δημιουργία ενός σπότ που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους νέους ανθρώπους και να τους ενημερώσει για τη σημασία της προσφοράς αίματος στον συνάνθρωπο.

Εμπνευστής και οργανωτής αυτής της δράσης ήταν ο Κωνσταντίνος Παπαδογιώργος, με καταγωγή από το Αγρίνιο, μέλος της Π.Ε.Ν.Ε.Α., μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και υπάλληλος της ΕΛΤΑ Courier.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν, μέσω και της συμμετοχής τους στο σποτ, η Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Ε.Α. και μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, Ευγενία Βλάχου, τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Γερνά Πηνελόπη, Παπαδογιώργος Νικόλαος και Σταθογιάννης Ιωάννης, που έχουν όλοι καταγωγή από το Αγρινίο, καθώς και νέοι, μέλη Συλλόγων, από διάφορες περιοχές της Ελλαδος.

Με σύνθημα «Κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν οι άλλοι για ‘μένα», οι πρωταγωνιστές του σποτ προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν κι άλλους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στην πανελλήνια προσπάθεια για επάρκεια σε εθελοντικά παρεχόμενο αίμα στα νοσοκομεία της Ελλάδας και να τους ενημερώσουν για τη σημασία ενός τέτοιου δώρου στον συνάνθρωπο.
Ο Κωνσταντίνος Παπαδογιώργος μιλώντας στο agrinionews.gr δήλωσε ότι στόχος και σκοπός τόσο του ιδίου όσο και των υπόλοιπων μελών είναι η διάδοση του εθελοντισμού και της προσφοράς αίματος, κυρίως από τους νέους, σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, δημιουργώντας έτσι νοσοκομεία αυτάρκης σε αίμα.

Η δράση θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση γιορτής και αιμοληψίας από την Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, στην Αθήνα στα κεντρικά της ΕΛΤΑ Courier.
Όσον αφορά το Αγρίνιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη (9/6 – 14/6), θα διεξαχθούν μια σειρά από δράσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 14 Ιουνίου, με την πραγματοποίηση Αιμοληψίας στο Παπαστράτειο Μεγάρο, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.»

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2289 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 19:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.