Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:20 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2016 21:30

Με 199,7 δις δανεικά στα ταμεία δεν θες καμιά μονάδα πουθενά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βλέποντας την κινητοποίηση στη Χρυσοβίτσα προχτές, κατά της μονάδας βιομάζας που έχει σχεδιαστεί για την περιοχή, αρχικά μένεις στο πόσον κόσμο είχε (κάτω από ένα δέντρο κυρίως) και κατόπιν στις ομιλίες των παρισταμένων, μεταξύ αυτών και του βουλευτή κ. Μπαρμπαρούση.

Μετά απλά σκέφτεσαι πως στην Ελλάδα ό,τι και να φτιαχτεί οπουδήποτε, σε όποια ράχη ή λίμνη ή χαράδρα, αυτομάτως είτε έχει χτιστεί σε περιοχή αφάνταστου φυσικού κάλους ή έχει πέσει πάνω σε αρχαία ή «υποβαθμίζει τις ζωές μας». Σεβαστή η γνώμη όσων λένε ότι έχουν στοιχεία ότι η μονάδα θα μολύνει ή ότι δεν ρωτήθηκε η τοπική κοινωνία πριν κινηθεί η διαδικασία για την άδεια.Όπως σεβαστή και όσων λένε «ρε παιδιά, μην υπερβάλουμε, σαν την εξάτμιση από τρία φορτηγά είναι το καυσαέριο που παράγεται».

Αλλά η σκέψη πίσω από αυτή τη νοοτροπία είναι απλή: δεν παράγουμε,ζούμε στη φύση αρκετά άνετα, κάπου βρίσκονται τα λεφτά και τα παίρνει ο κόσμος. Αλλά πού βρίσκονται και πού δίνονται;

Είναι χρέος όλων να ψάχνουν και να βρίσκουν κανένα στοιχείο ώστε να σταματούν οι πεποιθήσεις που έχουν εδραιωθεί στον πολύ κόσμο, γιατί αλλιώς για πάντα δεξιοί και αριστεροί θα κάνουν ακτιβισμό ενάντια σε ό, τι και να σχεδιάζεται, οπουδήποτε.

Που πήγαν τα λεφτά; Και στα εξοπλιστικά.Και στους Ολυμπιακούς αγώνες,ναι. Και στους τραπεζίτες,ναι.Και στους αφορολόγητους εφοπλιστές; Βάλε κι από αυτό.

pre-pinakes1

Αλλά σχεδόν 200 δις πήγαν σαν επιχορήγηση στα ταμεία! Εκεί που λένε όλοι «εγώ την έχω πληρωμένη τη σύνταξή μου»! Και δεν περιλαμβάνονται οι συντάξεις 14 χρόνων του Δημοσίου! Δείτε δυο πίνακες με πηγή το υπουργείο Οικονομικών.

Δείτε, λοιπόν, πως 200 δις σχεδόν πήγαν για να στηριχτούν μεταξύ 2000-2014 τα ταμεία και το «ασφαλιστικό», δηλαδή να δοθούν συντάξεις (από τις οποίες 8,1 δις το χρόνο πάει σε πρόωρες!) και εφάπαξ κλπ, κλπ. Και πως εντός της κρίσης αυξάνονταν κιόλας αυτή ενίσχυση με εξαίρεση το 2014 όταν και…άλλαξαν όλα.

Δείτε τους πίνακες και καταλάβετε ότι όλα αυτά είναι δανεικά και πως αν δεν αφήνεις ποτέ να γίνει τίποτε απλά δανείζεσαι και ξαναδανείζεσαι για να ζεις ή με σύνταξη ή με επιδότηση, σε περιοχές φυσικού κάλλους χωρίς καμία όχληση. Αλλά χωρίς νέους και χωρίς δουλειά.

η συντακτική ασφαλιστική μονάδα του http://www.agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2302 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.