Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:03 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 18:20

Πολίτες στο facebook ζητούν νέο μνημείο για τους 120

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το αίτημα για ανέγερση νέου μνημείου για τους 120 εκτελεσθέντες απασχολούσε κατά περιόδους μερίδα της Αγρινιώτικης Κοινωνίας. Χθες 14 Απριλίου, ανήμερα της μαύρης επετείου δημιουργήθηκε στο facebook σελίδα που ζητά την ανέγερση νέου μνημείου για τους 120 εκτελεσθέντες στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://www.facebook.com/120agrinio/,

Στόχος το νέο μνημείο είναι να αναφέρεται ρητά στο γεγονός της εκτέλεσης είτε αρχιτεκτονικά είτε στο ελάχιστο με την προσθήκη των ονομάτων των εκτελεσθέντων. Ο απλός περαστικός που δεν γνωρίζει την τοπική ιστορία θα πρέπει να κατανοεί ότι ο συγκεκριμένος τόπος στην Αγία Τριάδα είναι τόπος εκτέλεσης.

Η σελίδα δεν αντιστρατεύεται την ύπαρξη του παλαιού μνημείου. Θεωρεί ότι μπορεί -με μια ανάλογη αρχιτεκτονική πρόταση- να λειτουργήσει προσθετικά  στη σαφήνεια της ταυτότητας του προτεινόμενου νέου. Άλλωστε το κάθε μνημείο αποτυπώνει την εξέλιξη της πρόσληψης της ιστορικής μνήμης σε μια κοινωνία.

Μάλιστα η σελίδα προτείνει «πιστή προσήλωση στο έργο που αποκλείει αυτόματα οποιοδήποτε ιδεολογική-κομματική παρουσία στο εν λόγω εγχείρημα»

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3184 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.