Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:53 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 18:03

«Παναιτωκούνμπο» από το Γυμνάσιο Παναιτωλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, η ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου Παναιτωλίου συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, ενώ την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στην Πάτρα.
Οι Robo-Minders, μαθητές της Β΄Τάξης που για δεύτερη χρονιά στελεχώνουν την ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, παρουσίασαν στο περίπτερο και στην ολομέλεια του φεστιβάλ καθώς και στο συνέδριο τις δημιουργίες τους.
Η πρώτη κατασκευή που παρουσιάστηκε είναι ένας μηχανισμός επίλυσης του κύβου του Ρούμπικ, του διασημότερου παζλ παγκοσμίως. Ιδιαίτερα πολύπλοκη δημιουργία τόσο στην συναρμολόγηση όσο και στον προγραμματισμό της. Η ομάδα αποφάσισε να το προσπαθήσει, δούλεψε μεθοδικά και ιδού το αποτέλεσμα:

Η δεύτερη κατασκευή που παρουσιάστηκε είναι ο ΠαναιτωκούνμποΜπασκετμπολίστας- ρομπότπου αντιλαμβάνεται πού είναι η μπασκέτα και προσπαθεί να καρφώσει την μπάλα, μιμούμενος τον διάσημο Έλληνα αθλητή. Δημιουργία που εκτός από μεγάλη προσοχή, απαιτούσε συνεργατικό πνεύμα και φαντασία!

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από τους επισκέπτες του φεστιβάλ και του συνεδρίου που έσπευσαν  να δουν τις κατασκευές να λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο. Ιδιαίτερα  ένθερμο το χειροκρότημα που απέσπασαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στις ολομέλειες των διοργανώσεων.
Συνοδοί και υποστηρικτές των παιδιών στη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ και το συνέδριο ήταν οι υπεύθυνοι καθηγητές για την ρομποτική Ελένη Κουβαρντά, πληροφορικός και Γιώργος Πανουκλιάς, ηλεκτρολόγος.
Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη συμμετοχή των Robo – Minders στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Αγρίνιο και στο συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στην Πάτρα:

epi-gymnasio-panaitoliou-robot2

epi-gymnasio-panaitoliou-robot4

epi-gymnasio-panaitoliou-robot1

epi-gymnasio-panaitoliou-robot3

epi-gymnasio-panaitoliou-robot5

epi-gymnasio-panaitoliou-robot6

http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3651 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 18:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.