Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 11:24

Τα πάθη θα συνεχιστούν και μετά την Ανάσταση!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι η εποχή του σύγχρονου φαρισαϊσμού, όπου το πνεύμα Άννα και Καϊάφα ωχριά μπρος την υποκρισία των υπουργών (Τσακαλώτου-Σταθάκη-Κατρούγκαλου)! Είναι η εποχή που με απάνθρωπη ψυχραιμία ο παπατζής πρωθυπουργός θα «νύψει τα χείρας του» για τη σταύρωση ολόκληρου του Ελληνικού λαού!

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος      

Το «θέατρο» της διαπραγμάτευσης με την «ορχήστρα» - κουαρτέτο των τοκογλύφων για την εξασφάλιση της διαβόητης αξιολόγησης συνεχίζεται. Και θα συνεχίζεται ίσως, αν ΤΩΡΑ ο Ελληνικός λαός, η νεολαία, τα συνδικάτα και οι πολιτικοί φορείς που πιστεύουν σε μια πορεία της χώρας έξω απ’ τα μνημόνια και το φαύλο χρέος, πορεία ανεξαρτησίας, δημοκρατίας και προοδευτικής προοπτικής, δεν αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος των  ευθυνών τους!

Έχουν ήδη έτοιμα  τα νομοσχέδια, που υποτίθεται θα προέκυπταν μετά την συμφωνία και αξιολόγηση, για να τα καταθέσουν (τάχα ως μονομερή ενέργεια) αιφνιδιαστικά τις μέρες που οι πολίτες θα μετακινούνται για το Πάσχα, μπήγοντας τα φαρμακερά καρφιά τους στο σώμα του λαού. Φαίνεται πως η συμφωνία (Κυβέρνησης - τοκογλύφων) έχει επέλθει, αλλά προσποιούνται και οι δύο πλευρές, για να απενεργοποιήσουν το όποιο λαϊκό κίνημα, για να αποκοιμίσουν την κοινωνία να μην αντιδράσει. Είναι ολοφάνερο ότι οι δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δεν είναι δύο αλλά μία και αδιαίρετη, σε ένα παιγνίδι σικέ, σε ένα παιγνίδι στημένο!

Κι έτσι τα πάθη του Ελληνικού λαού θα συνεχιστούν και θα ενταθούν άγρια και μετά την Ανάσταση!

Η κοινωνία έχει να επιλέξει ή τη δική  της εξαφάνιση ή το γκρέμισμα της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και περιθωριοποίηση όλων των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΕΚ), καθώς  και την απομόνωση των νεοπαγών(;) φασιστικών σχημάτων (Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου-Μιχαλολιάκου).

Δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να ενωθεί με προοπτική, όταν το μεγαλειώδες κίνημα εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών, επιστημόνων, συνταξιούχων και ανέργων υποχώρησε! Οι ευθύνες της ηγεσίας της ΓΕΣΕΕ, των αγροτοπατέρων-μεγαλοαγροτών, αλλά ολοφάνερα και του ΚΚΕ, είναι τεράστιες και οι στάσεις τους καταστρεπτικές για τον εκφυλισμό του λαϊκού κινήματος και την πορεία της χώρας.

Το κίνημα της νεολαίας(φοιτητών-εργαζόμενων και κυρίως ανέργων) σήμερα αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της κοινωνίας απέναντι στην ανελέητη σφαγή του Ελληνικού λαού, αλλά και για την αναζωπύρωση ενός νέου μαζικού λαϊκού κινήματος.

Το νεολαιίστικο κίνημα όμως, όπως και ολόκληρο το συνδικαλιστικό-λαϊκό κίνημα, δεν έχει παρά να συνδέσει τα δίκαια αιτήματά του με τους μεγάλους κεντρικούς πολιτικούς στόχους που οφείλουμε να έχουμε ως χώρα, όπως:

Η διαγραφή του του δημόσιου χρέους, μαζί με τη διαγραφή και τη γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, πρώτα απ' όλα των πιο αδυνάτων.

Η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Η έξοδος από την ευρωζώνη και η ανατροπή των πολιτικών της ΕΕ

Η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, και ένας νέος αναπτυξιακός, παραγωγικός και κοινωνικός ρόλος τους.

Η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση και ανασυγκρότηση των στρατηγικών δημόσιων επιχειρήσεων και ο τερματισμός των ιδιωτικοποιήσεων.

Ένα νέο απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα καταργεί την φορολογική ασυλία των μεγάλων κερδών, των μεγάλων περιουσιών και των μεγάλων εισοδημάτων.

Η πλήρης επαναφορά των εργασιακών κατακτήσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Η στήριξη και αναβάθμιση μισθών, συντάξεων και του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με έμφαση στο διπλασιασμό, τουλάχιστον, των δημοσίων επενδύσεων και τον παραγωγικό επαναπροσανατολισμό και τη ρευστότητα με ευνοϊκότατους όρους στην οικονομία, κύρια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιδίωξη θα είναι ο παραγωγικός και οικολογικός μετασχηματισμός, με έμφαση στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στην ενίσχυση των συνεταιριστικών μορφών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος πρέπει να προωθηθεί, με άμεση ειρήνευση στην περιοχή, με ανοιχτά σύνορα, χωρίς το ΝΑΤΟ και χωρίς στρατιωτικοποίηση του ζητήματος και επιτέλους με ανάληψη ευθυνών από όλες τις χώρες της ΕΕ για αναλογική απορρόφηση προσφύγων.

Ένα πλατύ Λαϊκό Ενωτικό πολιτικό μέτωπο όλων των Αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, είναι εφικτό και απόλυτα αναγκαίο να συμφωνήσουν στο παραπάνω πλαίσιο και μπορούν, με ενεργοποιημένο το λαϊκό παράγοντα, να δώσουν την προοπτική που έχει ανάγκη η χώρα και η Ελληνική κοινωνία.

 

Διαβάστηκε 3949 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 11:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.