Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:22 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 10:58

Daily Mail: Οι 15 λόγοι που ερωτεύεται κάποιος την Ελλάδα [φωτό]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τους 15 λόγους για τους οποίους... όλοι ερωτεύονται την Ελλάδα, παρουσιάζει σε άρθρό της η Daily Mail. Η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας στο εν λόγω άρθρο, το οποίο είναι σπονσαρισμένο από τα Lidl, με εκπληκτική αμεσότητα περιγράφει τους 15 αυτούς λόγους, από τους όμορφους ανθρώπους, μέχρι το απίστευτα φαγητά με τρόπο που πραγματικά σε κάνει να θέλεις να έρθεις στην Ελλάδα τώρα!

«Αχ, Ελλάδα, η χώρα με τα αρχαία κάτω από τον ήλιο τις βραχώδεις ακτές με τα λευκά σπίτια, τα μπλε παραθυρόφυλλα και τα γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκονται όπου και να κοιτάξετε. Και έπειτα υπάρχει και το φαγητό. Το κρεμώδες τζατζίκι, η αλμυρή φέτα, το μέλι, τα ντολμαδάκι, το γιαούρτι τα οποία τρως με ένα μπουκάλι κρύα μπύρα Mythos. Αυτά αρκούν για να κλείσει κανείς οne way ticket για την Κεφαλονιά, αλλά αν κάποιος χρειάζεται μερικά ακόμη επιχειρήματα που θα τον πείσουν να κάνει τις διακοπές του εκεί, ορίστε:

Παραδεισένιο κλίμα
Εδώ στη Βρετανία αγωνιζόμαστε να θυμηθούμε την τελευταία φορά που βγήκαμε από το σπίτι χωρίς να φοράμε τρία ζευγάρια καλσόν, έξι πουλόβερ, εννέα τζιν, τρεις στολές σκι και 45 καπέλα. Οι Ελληνες από την άλλη δεν χρειάζονται καν να φορέσουν παλτό. Τα καλοκαίρια είναι αισθησιακά μεσογειακά, υπέροχους ήπιους χειμώνες και λίγες βροχές από το Φεβρουάριο ως το Νοέμβριο. Ετσι δεν προκαλεί σε κανέναν καμία κατάπληξη ότι οι Ελληνες φαίνονται πάντα τόσο φρέσκοι και με καθαρό δέρμα.

Τα νησιά κόβουν την ανάσα
Νομίζετε ότι ξέρετε όλα τα ελληνικά νησιά; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε . Η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, εκ των οποίων κατοικούνται μόνο 227, αλλά και αυτά αρκούν για να έχετε τη δυνατότητα μιας τεράστιας γκάμας επιλογών. Κάθε νησί έχει τη δική του θαυμάσια μοναδική προσωπικότητα, που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κάνουν την επιλογή τους ανάλογα με το τι θέλουν: Οικογενειακή απόδραση (Κέρκυρα), ρομαντική απόδραση (Σαντορίνη), γαστρονομικό παράδεισο (Κρήτη), ένα ήσυχο μέρος μακριά από όλους και από όλα (Σκύρος). Αλλά όποιο νησί και να διαλέξετε εσείς είναι εγγυημένο ότι θα βρείτε μυστικούς όρμους για να κολυμπήσετε, παρθένες παραλίες, ασυναγώνιστη φιλοξενία και ένα τραπέζι φορτωμένο με φρέσκα θαλασσινά, αρνάκι στιφάδο, τυλιγμένο λιχουδιές σε φύλλο, και υπέροχο λευκό κρασί. Cheers, ή «Γεια μας» όπως λένε εκεί πέρα.


Οι ελιές...
Χάρη στο τέλειο κλίμα, οι ελαιώνες ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 143 εκατ. ελιές, καθιστώντας τη χώρα σε μεγάλο εξαγωγέα λαδιού, του προϊόντος, δηλαδή που ο Ομηρος περιέγραψε κάποτε ως «υγρό χρυσάφι».

Ομορφοι άνθρωποι
Οι άνδρες είναι σέξι, οι γυναίκες σαγηνευτικές. Ο Σάκης Ρουβάς και η Αννα Βίσση δύο όμορφοι άνθρωποι είναι οι τοπ σταρς τραγουδιστές εκεί, αλλά η ελληνική ομορφιά έχει φθάσει και πέρα από τον Ατλανικό, καθώς αστέρες του Χόλιγουντ όπως η Τζένιφερ Ανιστον, η Μπίλι Ζέιν, η Τίνα Φέι και ο Κώστας Μάντιλορ οφείλουν το χρυσό τους βλέμμα στα ελληνικά γονίδια που κληρονόμησαν.

Το τζατζίκι
Κανείς δεν μπορεί να κάνει να σως σαν των Ελλήνων. Τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, σκορδαλιά, χούμους, τυροσαλάτα. Πέντε πίτες καψαλισμένες, κομμένες για να τις φάω με τζατζίκι παρακαλώ...

Οι Αρχαί Ελληνες
Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Σωκράτης, Ιπποκράτης, Αρχιμήδης, Πυθαγόρας... Οταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα και ηγετική σκέψη, η αρχαία Ελλάδα ήξερε τι έκανε - και εμείς τους χρωστάμε πολλά.

Φιλοσοφία, γεωμετρία, αστρονομία, βοτανολογία, μυθολογία, αρχιτεκτονική, Ολυμπιακοί Αγώνες ακόμα και το ξυπνητήρι που χρησιμοποιούμε είναι μερικά από αυτά που πρώτα ανακάλυψαν οι αρχαίοι Ελληνες.

Ξέρετε, αυτοί εφηύραν ακόμα και τη Δημοκρατία.

Το κέφι τους
Σπάνε πιάτα στα γλέντια τους και στους γάμους, πίνουν ούζο μόνο και μόνο επειδή είναι Πέμπτη. Και χορεύουν πάνω σε τραπέζια μέχρι το πρωί την ώρα που οι ηλιοκαμένοι Βρετανοί πάνε για ύπνο. Κύριοι, αυτοί, οι Ελληνες, ξέρουν πώς να διασκεδάζουν.

Το μέλι που ταιριάζει με τα πάντα
Παραδόξως οι Βρετανοί δεν τρώνε αρκετό μέλι παρά μόνο στο πρωινό. Αλλά στην Ελλάδα, το χρησιμοποιούν με τους... κουβάδες και το βάζουν σχεδόν παντού. Στο κέικ, σε μπισκότα, στους λουκουμάδες, στο γιαούρτι, πάνω σε ψημένο τυρί, στη μαρινάρα του κοτόπουλου, πάνω σε καβουρδισμένα καρύδια και φρούτα, και, φυσικά για να φτιάξουν αυτόν τον λαστιχωτό, τραγανό,παραδεισένιο μπακλαβά. Mμμμμ.

Οι αρχαίοι ναοί
Η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας στην Αθήνα, η αρχαία Κάμειρος στη Ρόδο, ο Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς, η Κνωσός στην Κρήτη. Η εκπληκτική αρχιτεκτονική τους είναι αρκετή για να κάνει το Στόουνχεντζ να μοιάζει κάπως σαν... διάβαση πεζών.

Τα παράλογα νόστιμα γλυκά
Από τον βουτυράτο, γεμάτο καρύδια και με πολλές στρώσεις φύλλου μπακλαβά μέχρι το γαλακτομπούρεκο και τα κάθε λογής άλλα καλούδια με φύλλο τραγανό που λιώνει στο στόμα, τα ελληνικά γλυκά είναι απλά αχτύπητα. Είτε διπλωμένα, είτε σε άλλο σχήμα, σιροπιασμένα ή όχι μία λέξη τα περιγράφει: «nóstimo».

Ολοι έχουμε δοκιμάσει να φτιάξουμε φύλλο ζαχαροπλαστικής στο σπίτι μας και έχουμε αποτύχει θεματικά. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Οι Ελληνες σεφ είναι λίγο... μάγοι.

Γύρος! Ο βασιλιάς των κρεάτων
Όποιος έχει κάνει διακοπές στην Ελλάδα γνωρίζει αυτό το θαύμα που λέγεται γύρος. Και αν δεν το γνωρίζετε, χάνετε.

Εχει πολιτισμό, αρχαίο και νεότερο
Η Ελλάδα, όντας τόσο θεαματική, όμορφη, εύγευστη, πλούσια σε αρχαία ιστορία και γενικά καταπληκτική, έχει γίνει πηγή έμπνευσης για άπειρα, από την Ομήρου Οδύσσεια και τους Μύθους του Αισώπου ως τις ταινίες του Γούντι Αλεν, τον Κυνόδοντα, Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι αλλά και το υπέροχο Mamma Mia με την Μέριλ Στριπ.

Η χωριάτικη σαλάτα
Οι Ελληνες δεν βάζουν στις σαλάτες τους αβοκάντο, βούτυρο αμυγδάλου ή τριμμένο παντζάρι μαριναρισμένο σε γάλα βούβαλου.. Όταν πρόκειται να φτιάξουν μια σαλάτα η συνταγή τους είναι απλή και περιέχει τα βασικά: αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα, ελιές, ελαιόλαδο. Νόστιμη.

Οι πίτες
Τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κιμαδόπιτα, κολοκυθόπιτα, κρεατόπιτα. Πίτες με ένα ή περισσότερα φύλλα. Πίτες σε εκατοντάδες εκδοχές. Oρεξη να 'χεις!

Τα τυριά
Το τυρί, στην Ελλάδα, είναι μεγάλη υπόθεση. Η φέτα είναι το πιο διάσημο από τα ελληνικά τυρία : έντονη, αλμυρή, δένει τέλεια με τις ώριμες ντομάτες, τις ελιές και το αρωματικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελώντας το απαραίτητο συστατικό της ελληνικής σαλάτας.

Άλλα νόστιμα τυριά είναι το σαγανάκι, το γαλοτύρι, το λαδοτύρι και μυζήθρα.


http://www.pronews.gr/

 

Διαβάστηκε 1970 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.