Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:48 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 15:08

Οι νέοι των «Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» του «Παναγία Ελεούσα» στους Δελφούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι εκπαιδευόμενοι νέοι και νέες με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες , που διαμένουν στις Στέγες  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφεία του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, είχαν την ευκαιρία  να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή  σε  Δελφούς, Αράχωβα,

 Γαλαξίδι, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 .

Επικεφαλής της εκδρομής ήταν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κ. Διονυσία Σαμαντά. Συνόδευαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, o Διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Δημήτρης Χειμαριώτης  και   αρκετοί εργαζόμενοι – συνοδοί των παιδιών.

Οι νέοι  επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Απόλλωνα ,όπου  η σχετική ενημέρωση έγινε από την κα Ελένη Μούρτη-Μάλαινου, καθηγήτρια Φιλόλογο,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Έτσι οι νέοι ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό μας και θαύμασαν τα δημιουργήματα των προγόνων μας.

 

koi-panagiaeleousa-delfoi2

Στη συνέχεια, μετά το μεσημεριανό τους γεύμα, στους Δελφούς, επισκέφτηκαν τη γραφική Αράχωβα και περπάτησαν στα όμορφα σοκάκια της.

Αργά το απόγευμα, μετά από μια στάση στο όμορφο Γαλαξίδι, πήραν το δρόμο της επιστροφής ανανεωμένοι και χαρούμενοι.

Η εκδρομή σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και οι νέοι  χάρηκαν πολύ με την  εμπειρία αυτή,  καθώς  γνώρισαν καινούρια πράγματα και πέρασαν όμορφες στιγμές.

http://www.agriniopress.gr/ 

 

Διαβάστηκε 923 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 15:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.