Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 15:05

Δραστηριότητες κατηχητικών Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και Αγίου Αθανασίου Κατούνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια της ποιμαντικής δράσης των ενοριών Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και Αγίου Αθανασίου Κατούνας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των νέων των Κατηχητικών σχολείων.

koi-agwnes-katixitikoy3

Περίπου 100 νέοι δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, μαθητές των Κατηχητικών σχολείων Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και Αγίου Αθανασίου Κατούνας με την επίβλεψη των υπευθύνων στον τομέα Νεότητας των ενοριών τους και Κατηχητών τους Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τριάντη και Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Καντάνη, συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις γνωστής ποδοσφαιρικής ακαδημίας στη πόλη του Αγρινίου.

Το κάθε Κατηχητικό σχολείο διαθέτει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες αγοριών. Η μικρή (ηλικιακά) ομάδα που συμμετέχουν παιδιά του δημοτικού σχολείου και η μεγαλύτερη όπου αποτελείται από νέους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αγωνίσθηκαν οι ανωτέρω ομάδες σε δύο ξεχωριστά γήπεδα, μέσα σε πλαίσια ευπρέπειας και συναδελφικότητας. Τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και γνωρίστηκαν μεταξύ τους.koi-agwnes-katixitikoy4

koi-agwnes-katixitikoy5

Μετά το πέρας του ποδοσφαιρικού αγώνα οι νέοι οδηγήθηκαν στον κατάλληλα διαμορφωμένο περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, όπου έπαιξαν το παιχνίδι της χρωματοσφαίρισης (paintball), όπου αποτελεί ένα παιχνίδι στρατηγικής, «όπου τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται ομαδικά και το οποίο δε στοχεύει σε καμία περίπτωση σε οποιουδήποτε είδους εκπαίδευση ή προώθηση βίας», σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση, «αλλά αντίθετα έχει στην πραγματικότητα καθαρά αντιπολεμικό χαρακτήρα, αφού δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο ευάλωτος θα ήταν ο άνθρωπος σε συνθήκες πραγματικής μάχης. Για το λόγο αυτό άλλωστε και στις χρωμόμπαλες του παιχνιδιού, χρησιμοποιείται μόνο κίτρινο και ποτέ κόκκινο χρώμα, ώστε σε καμία περίπτωση να μην παραπέμπει σε συνθήκες πολέμου.»

koi-agwnes-katixitikoy6

η σχετική ανακοίνωση τύπου, συνεχίζει:

«Η κάθε ενορία δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός, ότι και αυτή ακόμα η νεολαία, η οποία συμμετέχει στα Κατηχητικά σχολεία, τα σχολεία του Χριστού, δεν παύει να ζει και να κινείται στην ίδια κοινωνία και πραγματικότητα με τους άλλους νέους. Για τον λόγο αυτό, στα πλαίσια της ενοριακής ζωής εντάσσονται δραστηριότητες, οι οποίες δεν κατακερματίζουν ούτε διαχωρίζουν την ζωή των νέων που μετέχουν στα Κατηχητικά, σε μια ανεξάρτητη και αποκομμένη από τις άλλες όψεις της σύνολης ζωής.

koi-agwnes-katixitikoy7

Προβάλλει την αληθινή «εν Χριστώ» ζωή, η οποία έχει πνεύμα καθολικότητας και ενότητας σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αυτό το μήνυμα πέρασαν οι π. Νεκτάριος Τριάντης και π. Κωνσταντίνος Καντάνης στα παιδιά, αφού πρώτα τα συνεχάρησαν για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Εκκλησίας.  Τους συμβούλευσαν ότι μπορούν κοντά στον Χριστό να χαίρονται αληθινά τη ζωή τους, χωρίς να στερούνται τη χαρά του παιχνιδιού,του αθλητισμού και όλων των άλλων δραστηριοτήτων οι οποίες ευλογούνται από την Εκκλησία μας. Επίσης, τους προέτρεψαν να βάλουν οδηγό στη ζωή τους τον Χριστό, ο οποίος δεν θα τους προδώσει ποτέ.

koi-agwnes-katixitikoy8

koi-agwnes-katixitikoy9

Στην ορθόδοξη πραγματικότητα η μικρότερη ενότητα εκκλησιαστικής ζωής είναι η ενορία. Μέσα σε αυτή την ευχαριστιακή σύναξη οι πιστοί ενώνονται με τον Χριστό και τους «εν Χριστώ» αδερφούς τους. Για αυτή την «εν Χριστώ» κοινωνία αγωνίζονται με τη Χάρη του Θεού και οι ενορίες Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και Αγίου Αθανασίου Κατούνας, οι οποίες στα πλαίσια της ποιμαντικής τους δράσης αναπτύσσουν δραστηριότητες, οι οποίες συντελούν στο να  αποκτήσει η ενοριακή ζωή την ενότητα και πληρότητά της. Ορισμένες από αυτές είναι: κύκλοι Αγίας Γραφής Γυναικών και Ανδρών, μαθήματα βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας, Κατηχητικά σχολεία όλων των βαθμίδων, τμήματα χειροτεχνίας, χορευτικών και αθλητικών ομάδων. Επίσης, κατά τη διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις θρησκευτικού και εθνικού περιεχομένου. Να σημειωθεί ότι στην ενορία Αγίου Δημητρίου Αγρινίου λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο.

Τα παιδιά των δύο ενοριών και οι Κατηχητές τους έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους στην Κατούνα Ξηρομέρου.»

 

Πηγή:http://agiosathanasioskatounas.blogspot.gr/

Διαβάστηκε 1252 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 16:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.