Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:05 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 18:59

ΟΑΕΔ: Δεν πληρώθηκε το επίδομα ανεργίας – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν έλαβαν το επίδομά τους την Παρασκευή χιλιάδες άνεργοι, λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφορικής του ΟΑΕΔ. Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, έως και πριν από λίγο, δεν είχε καταστεί εφικτό να τεθεί σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα, που συνδέεται με την Τράπεζα, που έχει αναλάβει την καταβολή των μηνιαίων επιδομάτων ανεργίας, ώστε να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, χωρίς να μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής εκτίμηση, υπολογίζεται ότι φτάνουν περί τις 41.000, οι άνεργοι που βρέθηκαν σήμερα, μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη, να μην λάβουν το επίδομα, που τόσο απαραίτητο είναι για το βιοπορισμό τους.

Υπολογίζεται ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε θα καταστεί εφικτό να ξεπεραστεί έως αύριο το πρωί, έτσι ώστε να προχωρήσει η καταβολή των πληρωμών. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι χιλιάδες δικαιούχοι – άνεργοι, που έμειναν σήμερα, χωρίς επίδομα ανεργίας, θα διαπιστώσουν ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, το ποσό που τους αναλογεί, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Είναι η 3η φορά που προκύπτει ανάλογο πρόβλημα, που επηρεάζει τις καταβολές επιδομάτων ανεργίας. Εκτιμάται ότι ο λόγος του τεχνικού προβλήματος, είναι η ταυτόχρονη λειτουργία μιας σειράς από παράλληλων προγραμμάτων, όπως είναι για παράδειγμα η Κοινωφελής Εργασία, που έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής του ΟΑΕΔ.

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1883 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.