Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:31 πμ
 
wm small
Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 02:49

Il progetto bottiglia: H ταλαντούχα σχεδιάστρια πίσω από τις τσάντες σε μορφή μπουκαλιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πως μπορεί η είσοδος σε μια σχολή, που δεν είναι στις πρώτες επιλογές σου, να αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης επαγγελματικής ιδέας; Την απάντηση δίνει η Ιωάννα Υποδηματοπούλου, με καταγωγή από το Αγρίνιο, η οποία κατασκευάζει μικρά -και πρακτικά- τσαντάκια από ύφασμα, έχοντας ως έδρα της την Θεσσαλονίκη.

Η ιστορία της ξεκινά το 2005 όταν η Ιωάννα πέρασε στη σχολή Φυτικής Παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως λέει «δεν ήταν από τις επιλογές μου, ούτε καν επιθυμία μου». Από τον Οκτώβριο του 2015, η δημιουργός του Il progetto bottiglia, Ιωάννα Υποδηματοπούλου κατασκευάζει τσάντες από ύφασμα. Οι ιδιαίτερες τσάντες του IL progetto bottiglia ταξιδεύουν και γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, προσδίδοντας μια διαφορετική πινελιά στο στυλ μιας γυναίκας.

Η Ιωάννα «παίζει» με το βαμβακερό ύφασμα και τον καμβά, καθώς πάνω σε αυτά τα υλικά μπορεί να τυπώσει ότι σχέδιο θέλει. Η πρώτη της συλλογή ήταν 100 μικρά τσαντάκια με την μορφή μπουκαλιού μπύρας, τα οποία έγιναν ανάρπαστα και πλέον, τώρα, κυκλοφορεί η #ε_litsa, με θέμα το ελαιόλαδο και το retro style της σύγχρονης γυναίκας, αν και κυκλοφόρησαν μόνο 40 τσάντες.

«Νομίζω ότι το ξεκίνημα του IL progetto bottiglia σχετίζεται με τον συνδυασμό όλων των αδυναμιών μου. Σπούδασα γεωπόνος, έχω ειδικότητα sommelier, πάντα μου άρεσε το design και το packaging και όλο αυτό το πακέτο το συνδύασα με την λατρεία μου για τις τσάντες. Σκεφτόμουν έναν τρόπο να τα δέσω όλα αυτά μαζί και νομίζω πως κάθε σχέδιο με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν ξεκίνησα νωρίτερα. Κάθε φορά θα σχεδιάζω ένα μπουκάλι σε μικρή κλίμακα παραγωγής και αυτό για να το έχουν μόνο όσοι εκτιμούν το χειροποίητο. Κάθε σχέδιο θα βγαίνει μια φορά και θα το έχουν μόνο λίγοι άνθρωποι» εξηγεί χαρακτηριστικά η Ιωάννα και συμπληρώνει:«Τα σχέδια του Il progetto bottiglia συνδυάζουν την ιδιαιτερότητα με τα πιο μοντέρνα στοιχεία, χωρίς να είναι ξένη προς το στυλ της κάθε γυναίκας που το διαλέγει. Κάθε μέρα στην δουλειά μου μιλάω για μπουκάλια, οπότε μου ήταν οικείο σαν σχήμα, ήξερα την διαδικασία κατασκευής από το γυαλί μέχρι το ντύσιμο του με την ετικέτα. Οπότε διάλεξα πάλι για μπουκάλια να μιλάω, απλά αυτή τη φορά θα είναι δικά μου, σχεδιασμένα από γραφίστα για μένα, και θα έχουν την διαφορά ότι δεν θα ανοίγουν με καπάκι, αλλά με φερμουάρ».

 

Το moto του Il progetto bottiglia (προφέρεται ιλ προτζετ το μποτ τιλια, αφού τα διπλά γράμματα στα ιταλικά προφέρονται δυο φορές και σημαίνει το σχέδιο μπουκάλι) είναι: «το μπουκάλι απέκτησε… φερμουάρ!». Θα το βρει κανείς άλλωστε τυπωμένο πάνω στην τσάντα που αυτή την στιγμή είναι μια μικρή, κρεμασμένη χιαστί με θέμα το ελαιόλαδο, με retro style και έχει ονομασία #ε_litsa. Ένα λογοπαίγνιο με την έννοια της ελιάς που πλέον είναι βραβευμένη για το design της από το site favourite design με έδρα το Παρίσι. Μπορείτε να την βρείτε μέσα από τα προφίλ της όσο και από διάφορα μαγαζιά.

Ακολουθήστε την Ιωάννα στο facebook και στο instagram

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2474 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 02:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.