Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:21 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 18:34

Διάλλειμα για μερικά καλά νέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη μέρα σήμερα. Μπορεί η προσοχή του κόσμου να είναι στραμμένη στους κατάξανθους «αλληλέγγυους» που βουτάνε στα νερά του Αιγαίου για να μην χάσουν τις τσάμπα διακοπές στην Ελλάδα συν τα μπόνους ή μπορεί να ασχολούνται όλοι με την μείωση στις επικουρικές και τους φόρους από τα 800 ευρώ. Όμως η μεγάλη είδηση είναι αλλού: ένα μεγάλο ταμπού, το μεγαλύτερο και πιο επώδυνο για την χώρα, σπάει οριστικά. Σήμερα πέφτουν οι υπογραφές για την αποκρατικοποίηση του συνόλου του ΟΛΠ και οι Μαντούβαλοι τα μαζεύουν οριστικά. Ναι. δεν επρόκειτο για ταμπού της Αριστεράς, αυτή απλά νομιμοποιούσε ιδεολογικά στα αμφιθέατρα το όργιο παρακράτους και ευνοιοκρατίας που σήμαινε για πολλά χρόνια το να διορίζεσαι λιμενεργάτης κι ακόμα πιο πολύ να πολιτεύεσαι ως συνδικαλιστής από αυτά τα μετερίζια. Ευρύτερα το αγιασμένο επάγγελμα με τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ υπερωρίες το χρόνο και τις πάμπολλες απεργίες, όπου κρυβόταν τα παιδιά τα λαϊκά που πολύ συχνά κάθε άλλο παρά αριστερά ήταν. Εκεί όπου κρυβόταν προσλήψεις ημετέρων, υπερωρίες επίσης ημετέρων και το παλιό καλό κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με πόνο ψυχής, λοιπόν, και με τον Δρίτσα να μην έχει μάθει όλη τη αλήθεια πάμε παρακάτω. Λίγο κρυφτούλι από το Ζάππειο στο Μαξίμου για να μην κάνουν συγκεντρώσεις παλιοί σύντροφοι της δραχμής και προχωράει η χώρα επιτέλους. Κινέζοι; Έστω. Αλλά το λιμάνι θα πάρει πάνω του δραστηριότητα που, αν δεν είναι κλειστές οι σιδηροδρομικές γραμμές από άλλους ιδεοληπτικούς, θα φέρουν δουλειές. Άντε και στα δικά μας εδώ στο Πλατυγιάλι κάποτε, αν και κρίνοντας από ένα δελτίο Τύπου που έστειλε ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Φωτήλας, διερωτώμενος «πόσο θα μείνει η Δυτική Ελλάδα χωρίς λιμάνι» αλλά αναφερόμενος στη Πάτρα, μάλλον η μέρα εκείνη είναι μακρινή.

Έχει κι άλλα καλά νέα όμως: εξοργίζονται οι σωστοί άνθρωποι με πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο Παιδείας κι αυτό είναι καλό. Μία που είπε η κ υφυπουργός ότι θέλει να επιστρέψει το όριο του «10» για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και μία που ανακοινώθηκε ότι οι γονείς των παιδιών που κάνουν κοπάνα θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά από το υπουργείο! ‘Εβγαλαν..καντήλες διάφοροι μουντζαχεντίν της «προόδου». Δεν πειράζει, ξιδάκι, αν είναι μερικά παιδιά να γλιτώσουν από τα στέκια και την πλύση εγκεφάλου μεσήλικων που τα χειραγωγούν ακόμα και στον καφέ τους.

Κι άλλο καλό νέο! Είπαμε σε αυτό το διάλλειμα από την γκρίνια-κι ενώ προσπαθεί ο δήμαρχος Αγρινίου να εξηγήσει ότι ο δημοτικός λαχανόκηπος χρειάζεται-να τα πούμε όλα. Από τον τουρισμό το νέο: Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αφήσει να δουλεύουν «μαύροι» οι υποτιθέμενοι «εκπαιδευόμενοι» στα τουριστικά επαγγέλματα από Ρωσία, Ουκρανία και λοιπές ανατολικές χώρες, οι οποίοι όλοι ξέρουν ότι δούλευαν κανονικά και χωρίς τον νόμο για 150 ευρώ, στοιβαγμένοι σε άθλια διαμερίσματα και παίρνοντας τις δουλειές από ντόπιους ή τέλος πάντων από επαγγελματίες. Τα μεγάλα ΜΜΕ της Κρήτης π.χ. λυσσάξανε ότι θα χαθούν… μεταφραστές, αλλά κι εδώ επίσης… ξιδάκι. Οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα κι όχι σε παράρτημα της χώρας τους.

*«Ούτε εγώ θα δεχόμουν συμπαρουσιάστρια που φοράει μπούργκα. Ούτε καν κάποια που φοράει μαντίλα. Είμαστε σε μια ευρωπαϊκή χώρα, σε ένα κοσμικό κράτος και καθένας πρέπει να σέβεται τις αρχές του. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες στη ζωή σου, αλλά όχι σε ένα δημόσιο μέσο. Πρέπει να σέβεσαι τις αρχές της χώρας όπου ζεις». Τάδε έφη ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ουαλίντ Ελιάς, Έλληνας πολίτης με καταγωγή από τον Λίβανο που εκφωνεί το αραβόφωνο δελτίο, όχι τώρα αλλά εδώ και 20 χρόνια, για πρόσφυγες και όχι μόνο. Δεν πρέπει να ξέρει αυτός, ξέρουν οι προοδευτικάνοι φανατικοί της Ελλάδας…

Γ.Συμψηρής

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2331 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 18:35
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.