Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 02:32

Ρουτίνα; 10 πράγματα που θα συμβούν όταν ξεκολλήσεις από τον καναπέ σου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ρουτίνα;

Είναι ένα μέρος που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα και ασαφής στο εσωτερικό μας. Είναι ένα γνωστό μέρος για όλους μας. Αλλά είσαι σίγουρος πως προτιμάς να μένεις στάσιμος; Ουσιαστικά, όταν μένεις σε αυτόν το κύκλο της ζωής, στερείς τον εαυτό σου από τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό και, κυρίως, αρνείσαι στον εαυτό σου να ακολουθήσει τα όνειρα του.


Παρακάτω έχουμε προσθέσει δέκα λόγους για τους οποίους πρέπει να λάβεις άμεση δράση και να φύγεις από αυτή τη ρουτίνα στην οποία έχεις μπλέξει.

1. Θα καταλάβεις πόσο κακή ρουτίνα είχες

Όλοι έχουμε μια ρουτίνα στην ζωή μας, είτε αυτή περιλαμβάνεται από δουλειές, σχέσεις και φιλίες, είτε αποφασίζει πως θα κινείτε η ζωή μας. Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στους εαυτούς μας είναι αν είμαστε σκλάβοι της ρουτίνας μας. Η ρουτίνα μπορεί να κάνει πολύ καλό στις ζωές μας, αλλά μέχρι ένα σημείο, γιατί μετά προκαλεί χάος. Ωστόσο, αν αφήσουμε τη ρουτίνα να γίνει ελέγχει τις ζωές μας, ταυτόχρονα αποτρέπουμε τον εαυτό μας να ζήσει νέα πράγματα και να ακολουθήσει τα όνειρα του. Άλλωστε, αν κάνουμε όλη την ώρα τα ίδια πράγματα, θα παίρνουμε και τα ίδια πράγματα (στη ζωή).

2. Θα ανοίξεις νέους δρόμους και θα αποκτήσεις νέες συναρπαστικές ευκαιρίες

Όταν ξεκολλήσεις από τη ρουτίνα σου, είσαι ένα βήμα και πιο κοντά στο άγνωστο. Ίσως αυτό σου φαίνεται τρομακτικό, αλλά στη πραγματικότητα είναι αυτό που φέρνει τη μαγεία. Σκέψου μόνο πότε ήταν η τελευταία διασκεδαστική και αυθόρμητη περιπέτεια που σου συνέβη. Δεν το βλέπεις να έρχεται, αλλά μόλις συμβεί, είναι διασκεδαστικό, μαγικό και κάτι που θα σου μείνει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου. Επέτρεψε στον εαυτό σου να ζήσει νέες εμπειρίες.

3. Θα ανακαλύψεις την εσωτερική σου δύναμη

Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται άβολα, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο. Οι περισσότεροι άνθρωποι – αφότου βίωσαν κάτι που φοβόντουσαν να βιώσουν – αναφέρουν συχνά ότι δεν ήξερα ότι το «είχαν» μέσα τους. Όταν πιέζουμε τους εαυτούς μας σε κάτι άγνωστο έχουμε την τάση να μαθαίνουμε περισσότερα για τον εαυτό μας. Για την ακρίβεια, μαθαίνουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και απείρως πιο ικανοί απ’ ότι φανταζόμασταν. Όλο αυτό μας κάνει με τον καιρό να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας όλο και περισσότερο.

4. Θα μάθεις ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα

Όλοι θυμόμαστε τα όνειρα που είχαμε όταν ήμασταν μικροί, αλλά όσο ωριμάζουμε αυτά τα όνειρα εξασθενούν και η πραγματικότητα χτυπάει την πόρτα μας. Πολλές φορές αυτά τα όνειρα μας φαίνονται παράξενα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είναι οι πυρήνες της επιθυμίας μας. Μια σπίθα, μια ιδέα. Ωστόσο, αν επιλέξουμε να ξεκινήσουμε να τα ακολουθούμε, καταλαβαίνουμε σε κάθε νέο βήμα που κάνουμε ότι αυτά τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

5. Θα μάθεις να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου

Το να κάνουμε κάτι επικίνδυνο στη ζωή μας είναι τρομακτικό. Δεδομένου ότι ο κόσμος έξω από τη ρουτίνα σου είναι ουσιαστικά άγνωστος, το να βγεις και να τον αντιμετωπίσεις ακούγεται τρομακτικό. Σκέψου, όμως, το τελευταίο πράγμα που έκανες και σε φόβισε – αυτό θα μπορούσε να είναι μια δημόσια ομιλία, ένα νέο χόμπι ή ένα ταξίδι – και στη συνέχεια σκέψου πως ένιωσες μετά. Όταν κάνουμε κάτι που μας φοβίζει, στο τέλος αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει τίποτα το οποίο πρέπει να φοβόμαστε.

6. Θα αναρωτιέσαι γιατί μέχρι τώρα δεν έκανες το πρώτο βήμα

Η αποφυγή σου σε κάτι άγνωστο, ή έναρξη μιας νέας επιχείρησης, μιας νέας δουλειάς ή το τέλος μια σχέσης, μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς περίεργα στην αρχή, ευάλωτος μέχρι και ανασφαλείς. Αλλά μόλις αυτά τα συναισθήματα φύγουν και ξεκινήσεις να επιστρέφεις στα κανονικά, θα ξεκινήσεις να αναρωτιέσαι γιατί σου πήρε τόσο καιρό να κάνεις το πρώτο βήμα.

7. Θα καταλάβεις πόσο ανούσια ήταν η ζωή σου μέχρι τώρα

Μόλις αποφασίσεις να βγεις από τη ρουτίνα στην οποία βρίσκεσαι όλο αυτό τον καιρό, θα θελήσεις να οπισθοχωρήσεις, γιατί ξέρεις πως δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτό θα σε ζορίσει αρκετά, αλλά μόλις τα καταφέρεις θα καταλάβεις πόσο ανούσια ήταν η ζωή σου μέχρι τώρα. Δεν θα έχεις να ζηλέψεις τίποτα από αυτήν. Η νέα σου ζωή θα περιλαμβάνει νέες εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.

8. Θα καταλάβεις ποιοι πραγματικά θέλουν να είσαι ευτυχισμένος

Όταν αποφασίσεις πως ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο και να ξεκινήσεις να πραγματοποιείς τα όνειρα σου, θα δεις κοντινούς σου ανθρώπους να αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, κάποιο ίσως ενοχληθούν με αυτά που κάνεις επειδή στην πραγματικότητα ζηλεύουν αυτό που κάνεις και είναι δυσαρεστημένοι με τις ζωές τους. Προτού ξεκινήσεις να μαλώνεις με αυτούς τους ανθρώπους, καλό είναι να σκεφτείς ίσως ήρθε η στιγμή να τους αφήσεις. Άλλωστε, οι φιλίες είναι αυτές που μπορούν εύκολα να σε κρατήσουν πίσω, ενώ καλό είναι να έχεις κατά νου πως ένας άνθρωπος που δεν υποστηρίζει τα όνειρα σου, σίγουρα δεν είναι φίλος σου.

9. Θα καλωσορίσεις νέους ανθρώπους και εμπειρίες στη ζωή σου

Όταν κάνεις τα πρώτα βήματα της αλλαγής, επιτρέπεις στον εαυτό σου να γνωρίσει νέους ανθρώπους και ζήσει νές εμπειρίες. Όταν μένεις κολλημένος στο ίδιο πράγμα, ναι μεν νιώθεις ασφαλής, ναι μεν δεν γνωρίζεις νέους ανθρώπους και δεν ζεις νέες εμπειρίες. Ακόμα και με μικρά βήματα, όπως το να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο ή να ξεκινήσεις κάποιο σεμινάριο για κάτι που αγαπάς ή είσαι παθιασμένος, μπορεί να σου ανοίξει πόρτες για νέες φιλίες ή επαγγελματικές ευκαιρίες. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Μια νέα φιλία στο γυμναστήριο μπορεί να αποδειχτεί φιλία μιας ζωής.

10. Θα αλλάξει ολόκληρη η ζωή σου

Αν θέλεις κάτι το οποίο δεν είχες ποτέ, τότε θα χρειαστεί να κάνεις κάτι που δεν έκανες ποτέ. Όταν κάνεις τα πρώτα βήματα και επιτρέπεις στον εαυτό σου να ζήσει νέες εμπειρίες και είσαι ανοιχτός σε νέες δυνατότητες, πρέπει να εμπιστευτείς πως όλα θα πάνε καλά. Όπως και να ‘χει, είτε κάνεις μικρά βήματα είτε μεγάλα, η ζωή σου θα αλλάξει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

http://www.tsouk.gr/

 

Διαβάστηκε 2740 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 02:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.