Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 19:25

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα Voucher Τουρισμού, για ανέργους ηλικίας 18-29

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ, σε σύμπραξη, αναλαμβάνουν (το μεν ΙΝΣΕΤΕ ως δικαιούχος, η δε ΕΕΔΕ ως εταίρος εφεξής και χάριν συντομίας καλούμενοι ως «Συνδικαιούχοι») την υλοποίηση της Πράξης/Έργου με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας». 

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από 11/03/2016 και λήγει την 10/04/2016 και ώρα 24:00.

Σύμφωνα με το e-dimosio.gr, η Πράξη αφορά στην παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε 8.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, και ειδικότερα, η παρούσα πρόσκληση Β’ κύκλου, αφορά σε 6.650 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους, οι οποίες (υπηρεσίες) περιλαμβάνουν:

α) θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών,

β) πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών, σε 2 φάσεις (α’ φάση: 200 ώρες θα αφορούν στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του ωφελούμενου-καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και β’ φάση: 220 ώρες, θα αφορούν σε δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης ). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α’ και β’ φάση) δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

γ) υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων από το ΙΝ.ΣΕΤΕ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρτιση που αφορούν: i) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ii) στην τοποθέτηση του ωφελούμενου στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης.

Ειδικοί Στόχοι του προγράμματος:

i) “Αύξηση της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης και βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων NEETS (εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης) ηλικίας 15 έως 24 ετών”

ii) Αύξηση της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης και βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων NEETS (εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης) ηλικίας 25 έως 29 ετών.

Επίσης, στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα πιστοποίησης των προσόντων των ωφελουμένων για 7 βασικές ειδικότητες, το οποίο θα διενεργήσουν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/και διεθνώς και οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι, σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024 (από Εθνικούς ή Διεθνείς Φορείς) ή άλλα αναγνωρισμένα Διεθνή πρότυπα προκειμένου να χορηγούν πιστοποιητικά για τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν κατόπιν επιλογής στο «Μητρώο Παρόχων» της παρούσας, σύμφωνα με την παρούσα.

Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/10/2017 (στην περίπτωση μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας στην επιχείρηση πρακτικής, όπως επίσης και για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης η λήξη του φυσικού αντικειμένου ορίζεται στις 30/04/2018).

Συνολικά στον Β’ Κύκλο αυτής της πράξης αναμένεται να ωφεληθούν 6.650 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων:

  • 994 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ
  • 5.656 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση μη κάλυψης των προβλεπόμενων θέσεων για μία εκπαιδευτική κατηγορία, με Απόφαση των Συνδικαιούχων, κατόπιν έγγραφης προηγούμενης αδείας από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, δύναται να καλυφθούν οι θέσεις με ωφελούμενους κατηγορίας άλλης εκπαιδευτικής βαθμίδας.

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 4454 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 19:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.