Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:37 πμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 21:35

Ο τουρισμός στρέφεται προς δυσμάς, εμείς;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά τα εκρηκτικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία και στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, με τις τρομοκρατικές κρίσεις και την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, μεγάλο μέρος του τουρισμού στρέφεται πλέον προς δυσμάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Director Product & Trading της γερμανικής εταιρείας TUIDeutschland Στέφαν Μπάουμερτ διαπιστώνει μετατόπιση της ζήτησης για διακοπές προς τα δυτικά της χώρας και της Μεσογείου γενικότερα, καθώς Τουρκία και Αίγυπτος κινούνται πολύ χαμηλά. «Η Ελλάδα πάει πολύ καλά για το καλοκαίρι του 2016 και περιμένουμε αυτό να συνεχιστεί. Ειδικά μεγάλοι προορισμοί όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Δυτική Πελοπόννησος πάνε πολύ καλά για εμάς. Άρα, περιμένουμε άνοδο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Βήμα» ο κ. Μπάουμερτ, με την επισήμανση ότι «η ζήτηση «μεταφέρεται προς τα δυτικά της Ελλάδας».

Η συγκυρία αυτή θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου ο κλάδος ουσιαστικά διατηρεί μόνο δύο κάπως ισχυρούς θήλακες στη Ναύπακτο και στην Πάλαιρο. Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε μια εκτενής συζήτηση για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα, η παρουσία όμως παραγόντων από την Αιτωλοακαρνανία ήταν ισχνή. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της περιοχής δεν έχει δει ακόμη την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας… Όπως δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο Εθνικό Χωροταξικό για τις Ιχθυοκαλλιέργειες, όπου τα μισά δυτικά πάραλια της Αιτωλοακαρνανίας «προορίζονται» για αυτού του είδους την ανάπτυξη. Και δίχως να έχουμε καταλήξει ακόμη στο τι ανάπτυξη βλέπουμε θα βλέπουμε τις ευκαιρίες να περνούν από μπροστά μας ανεκμετάλλευτες…

πηγή: http://agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 3212 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.