Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:07 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 21:30

7 από τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκατομμύρια χρόνια διάβρωσης, εκρήξεων και άλλων φυσικών φαινομένων, συνοδευόμενα από μια «δόση» λαϊκής παράδοσης για τη δημιουργία πιο ενδιαφερουσών αφηγήσεων και… ιδού μερικά από τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης και οι ιστορίες που τα συνοδεύουν!

Ετοιμαστείτε για ένα ξεχωριστό ταξίδι από την Αριζόνα στις ΗΠΑ, μέχρι τη μακρινή Κίνα με μερικούς ακόμη ενδιάμεσους σταθμούς.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο… και μοιάζουν σαν να είναι «από άλλο πλανήτη»!

  • 1. The Wave, Αριζόνα, ΗΠΑ

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (1)

Οι εκπληκτικοί αυτοί βραχώδεις σχηματισμοί, ηλικίας 190 εκατ. ετών, βρίσκονται εντός της προστατευόμενης περιοχής Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness, στο σημείο Coyote Buttes.

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (2)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεσημέρι είναι η καλύτερη ώρα για να τραβήξει κανείς φωτογραφίες, ωστόσο για να φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει μία από τις 20 άδειες εισόδου που βγαίνουν κάθε μέρα για τους επισκέπτες της περιοχής.

  • 2. Παγετώνας Svinafellsjokull, Ισλανδία

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (3)

Ο παγετώνας Svinafellsjokull αποτελεί μέρος του μεγάλου παγετώνα Vatnajökull, που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Skaftafell της Ισλανδίας.

Η περιοχή γνώρισε ιδιαίτερες «δόξες» πρόσφατα, χάρη στην ταινία «Interstellar» με πρωταγωνιστές του Μάθιου Μακόναχιου και την Αν Χάθαγουεϊ, καθώς ορισμένα από τα γυρίσματα έγιναν εκεί.

  • 3. Οι καμινάδες των νεραϊδών της Τουρκίας

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (4)

Σύμφωνα με το θρύλο, οι νεράιδες της αρχαίας Καππαδοκίας ζούσαν υπογείως και αυτοί οι περίεργοι βραχώδεις σχηματισμοί είναι οι… καμινάδες των κρυμμένων κατοικιών τους. Μια άλλη άποψη θέλει αυτό το ξεχωριστό φυσικό τοπίο, που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, να έχει δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου από στρώματα πετρωμάτων λόγω ηφαιστειακών εκρήξεων, τα οποία διαβρώθηκαν στη συνέχεια.

  • 4. Σαλάρ ντε Ουγιουνί, Βολιβία

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (5)

Η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο προσφέρει ένα… απόκοσμο και ταυτόχρονα άκρως εντυπωσιακό θέαμα. Καλύπτει μια έκταση 10.582 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στο διαμέρισμα Ποτοσί της νοτιοδυτικής Βολιβίας σε υψόμετρο 3.656 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

  • 5. Grand Prismatic Spring, Εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν, Γουαϊόμινγκ, ΗΠΑ

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (6)

Η τρίτη μεγαλύτερη θερμή πηγή στον κόσμο και η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν στο Γουαϊόμινγκ και είναι εντυπωσιακή, όχι τόσο χάρη στο μέγεθός της αλλά… για τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς της.

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (7)

  • 6. Dallol, Αιθιοπία

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (8)

Τα υδροθερμικά πεδία στην περιοχή Dallol της Αιθιοπίας προσφέρουν ένα απίστευτης ομορφιάς θέαμα με τα εντυπωσιακά, φυσικά φωσφοριζέ χρώματά τους.

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (9)

Το έντονο, φωτεινό κίτρινο χρώμα του θείου ενώνεται με λευκό αλάτι και προκύπτει αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα, σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline.

  • 7. Zhangye Danxia, Κίνα

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (10)

Οι χρωματιστές βουνοκορφές της Κίνας οφείλονται σε σχηματισμούς κόκκινου ψαμμίτη και άλλων ορυκτών, ηλικίας 24 εκατ. ετών, που καλύπτουν τους λόφους που βρίσκονται κοντά στην πόλη Zhangye.

Τα πιο περίεργα φυσικά αξιοθέατα της Γης (11)

 

Διαβάστηκε 2740 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 21:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.