Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:28 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 19:17

«Ώρα της Γης»: Απόψε σβήνουν τα φώτα σε 170 χώρες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο σκοτάδι θα βυθιστούν σήμερα στις 20.30 ώρα Ελλάδος μνημεία και αξιοθέατα καθώς είναι η «Ώρα της Γης».

Η «Ωρα της Γης» πραγματοποιείται για να περάσει ένα παγκόσμιο συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η 10η κατά σειρά «Ώρα της Γης» θα ξεκινήσει από τα νησιά Φίτζι και στη συνέχεια θα τηρηθεί στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.
Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να κοινοποιήσουν τη δράση τους και να συμβάλουν έτσι στη γνωστοποίηση μέσω του Ίντερνετ των προβλημάτων που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η «Ώρα της Γης» λαμβάνει γιορτινό χαρακτήρα με συλλογικές συνεδρίες γιόγκα, πικ νικ σε πάρκα ή επιδείξεις μόδας με ρούχα που έχουν γίνει από ανακυκλωμένα υφάσματα, όπως σχεδιάζεται να γίνει στην Αυστραλία, ή δείπνα υπό το φως των κεριών στη Γαλλία ή στη Φινλανδία.

Όλοι οι πολίτες, σε σπίτια και επιχειρήσεις, καλούνται να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 2527 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 19:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.