Σάββατο, 30η Μαρτίου 2024  3:01 πμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 20:17

Ο παράδεισος της Τριχωνίδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διανύοντας το πρώτο μήνα της άνοιξης σιγά σιγά ο καιρός προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής και είναι μεγάλη ευκαιρία ειδικά για τους ανθρώπους των πόλεων να έχουνε μια άμεση επαφή με τη φύση.
Στη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος στο κέντρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας (δίπλα στο Αγρίνιο) υπάρχει ένα πέλαγος.Το πέλαγος της Αιτωλίας δεν είναι τίποτα άλλο από τη Λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα.


Πολλά έχουν γραφτεί ,πολλά έχουν ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια,άπειρες φωτογραφίες σε site kai blogs αλλά το κομμάτι εκείνο της ευρύτερης περιοχής της λίμνης μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις τόσο για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές αναφορές εντοπίζονται για ένα συγκεκριμένο σημείο της λίμνης και αφορά τη παραλία της Φωτμού (το όνομα προέρχεται από την ερειπωμένη βυζαντινή Μονή Φωτμού).Είναι ίσως το μοναδικό σημείο που μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο σε συνθήκες θαλάσσης «αν μπορούμε να το πούμε έτσι».

Άμμος,πεντακάθαρο γλυκό νερό,δέντρα για σκιά και αρκετός ήλιος είναι αυτά που κάνουν ιδανικό τον προορισμό .Αυτά βέβαια για τους καλοκαιρινούς μήνες και γι’αυτούς που προτιμούν το διαφορετικό απ΄το συνηθισμένο.
Όμως η περιοχή προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες όπως περπάτημα και ποδηλασία.Με που το ξεκινήσουν οι καλές μέρες της άνοιξης αρκετός κόσμος φτάνει εκεί και να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο και να νοιώσει τη γαλήνη που προσφέρει η ηρεμία της λίμνης.

«Δε μπορούμε να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι Μάρτιο του 2014 o ΕΟΣ Αγρινίου σε συνεργασία με ποδηλατική ομάδα της πόλης διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία διαδρομή από το Αγρίνιο μέχρι τη παραλία της Φωτμού.Ο κόσμος ανταποκρίθηκε , συμμετείχε και ήταν μια αρκετά καλή προσπάθεια για να έρθει σε επαφή με τη περιοχή».

Για να φτάσει κάποιος στη Φωτμού πρέπει πρώτα να κατευθυνθεί προς τα Λουτρά Μυρτιάς και από κει και πέρα θα ακολουθήσει το χωμάτινο δρόμο που οδηγεί προς της παραλία.

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στη φύση, να προσέχουμε το περιβάλλον πόσο μάλλον όταν έχουμε έναν προστατευόμενο υδροβιότοπο

www.checkwest

Διαβάστηκε 4708 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 01:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία