Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:25 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 18:40

Αγρίνιο: συντονισμός φορέων για αγώνα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Xθες Πέμπτη 10 Μάρτη στις 8:00 μ.μ. στα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο έλαβε χώρα συνάντηση εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των επαγγελματοβιοτεχνών, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Eπρόκειτο για τη συνέχεια σύσκεψη της 24ης Φεβρουαρίου που έγινε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και τη συμμετοχή εργατικών σωματείων , συλλόγων δημοσίου, ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών, επιστημόνων, εκπροσώπων από τα μπλόκα των αγροτών στο νομό καθώς επίσης και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του νομού των ΕΒΕ- Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Ο.Α.Σ. και του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Θέμα της τότε συζήτησης ήταν «η οργάνωση της πάλης για την απόσυρση του νομοσχεδίου λαιμητόμου για την κοινωνική ασφάλιση». Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι χρειάζεται συντονισμός στη δράση και άμεσες πρωτοβουλίες . Επίσης υπήρξε συμφωνία για 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση έγινε η χθεσινή σύσκεψη κατά την οποία συμφωνήθηκαν τα εξής:

-Να συμβάλουν τα δευτεροβάθμια όργανα , σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους κ.λ.π. στην ενημέρωση σε κάθε τόπο δουλειάς , σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας για το «ασφαλιστικό» έκτρωμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή και στην προετοιμασία για τη 48ωρη απεργία.
-Να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου , των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη συνάντηση της Πέμπτης , την Παρασκευή 18 Μάρτη και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου .
-Τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα από εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από μικροεπαγγελματίες – βιοτέχνες, από μικρομεσαίους αγρότες που ήταν για 40 μέρες στα μπλόκα του αγώνα , από γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών και νεολαία.

«Με τον αγώνα μας και την ταξική μας ενότητα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Να μην τολμήσουν να φέρουν στη βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης .Αγωνιζόμαστε- διεκδικούμε κοινωνική ασφάλιση για όλους δημόσια και υποχρεωτική», αναφέρουν στην ανακοίνωση οι φορείς που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη.

Διαβάστηκε 1583 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 18:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.