Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:51 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 18:35

Έμαθαν να κατασκευάζουν χαρταετό οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Αγίου Κωνσταντίνου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με πολύ κέφι, χαρά και δημιουργικότητα, οι μαθητές της Ε΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου.
καθοδηγούμενοι από το δάσκαλό τους κατασκεύασαν με τον παραδοσιακό τρόπο, τον κλασικό χαρταετό της ελληνικής παράδοσης.

Οι μαθητές με πολύ σχολαστικότητα και λεπτομερές ενδιαφέρον, πήραν τα απλά παραδοσιακά υλικά (καλάμια, χρωματιστό χαρτί, κόλλα και σπάγγο) και με την καθοδήγηση του έμπειρου δασκάλου τους, σιγά σιγά είδαν όλα τα στάδια της δημιουργίας του χαρταετού, με αποκορύφωση την στιγμή που τον κράτησαν ολοκληρωμένο, έτοιμο να πετάξει στα ουράνια, μαζί με τα πιο όμορφα όνειρά τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη δημιουργία παρακολούθησαν και οι μικροί μαθητές της Α΄ Δημοτικού που είχαν καθίσει περιμετρικά και μάθαιναν κι αυτά βιωματικά ένα μέρος της παράδοσής μας.

Από την Διεύθυνση του Σχολείου, που γνωστοποίησε τα ανωτέρω, εκφράζονται ευχές για καλό τριήμερο , καλή Σαρακοστή και πάντα πιστοί στα έθιμά μας και την παράδοση του τόπου μας.

koi-xartaet-sxoleio1-640-x-480koi-xartaet-sxoleio3-640-x-480koi-xartaet-sxoleio4-640-x-480koi-xartaet-sxoleio5-640-x-480

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1785 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 18:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.