Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:56 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 18:27

Β’ ΕΛΜΕ: συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες καλεί η Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας απευθύνει κάλεσμα προς τα σχολεία ΔΕ της περιοχής μας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να συμβάλουν στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Αναλυτικά:  

Χιλιάδες πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας για να γλιτώσουν από τα δεινά του πόλεμου στη Συρία και αλλού. Και αυτοί είναι οι τυχεροί καθώς πολλοί συμπατριώτες τους δεν κατορθώνουν ποτέ να φτάσουν και πνίγονται στα νερά του Αιγαίου.

Δυστυχώς όλοι αυτοί αποτελούν τα αθώα θύματα ενός πολέμου που δεν οφείλεται σ’ αυτούς, αλλά στις επεκτατικές πολιτικές των ισχυρών κρατών που θέλουν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και στηρίζουν τα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση οι Έλληνες έχουν δείξει και συνεχίζουν να δείχνουν την ανθρωπιά τους και την αλληλεγγύη τους σε αντίθεση με τα κλειστά σύνορα των «πολιτισμένων» της Ευρώπης.

Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας απευθύνει κάλεσμα προς τα σχολεία ΔΕ της περιοχής μας και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να συμβάλουν στην υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως αναγράφονται στο συνημμένο αρχείο. Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν προτείνεται να τοποθετηθούν και να συσκευαστούν σε χαρτοκιβώτια όπου και θα αναγράφεται τι περιέχουν (ΤΡΟΦΙΜΑΑΝΑΛΩΣΙΜΑ,  ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ , ΕΙΔΗ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ , ΕΙΔΗΤΑΞΙΔΙΟΥ ).

Προτείνεται το κάθε σχολείο να επιλέξει μόνο 2-3 είδη από τον πίνακα, προκειμένου να συσκευάσει αντίστοιχα κιβώτια και να είναι εύκολη η παράδοσή τους στα κέντρα συγκέντρωσης του παρακάτω πίνακα.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ
ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 2642022023 Σχολεία Δήμων Αμφιλοχίας, Ακτίου Βόνιτσας (Τα σχολεία Μαλεσιάδας και Εμπεσού μπορούν να παραδώσουν και στο Αγρίνιο)
ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

4ου ΓΕΛ & 1ου ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2641031096

2641056777

Σχολεία Δήμων Αγρινίου και Θέρμου.

 

Τα σχολεία του Δήμου Ξηρομέρου μπορούν να παραδώσουν  τα συγκεντρωθέντα είδη όπου είναι πιο πρόσφορο για αυτούς.

 

Διαβάστηκε 1383 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 18:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.