Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:16 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 22:57

Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ: Έρχεται η προκαταβολή με το περσινό Α21

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έως τις 20 Απριλίου θα δοθεί σε περίπου 700.000 δικαιούχους η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων και τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ. Φέτος επίσης θα υπάρξουν και ορισμένες πρωτοτυπίες.

Για τις αρχές Μαρτίου έχει οριοθετηθεί η έναρξη της υποβολής αιτήσεων Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2016 μαζί με την πρεμιέρα των φορολογικών δηλώσεων. Εως τις 20 Απριλίου όμως θα δοθεί η προκαταβολή στους περσινούς δικαιούχους ανεξάρτητα εαν έχουν υποβάλει Ε1 και Α21 για 2016 , ενώ οι νέοι αιτούντες του Α21 θα πρέπει να περιμένουν αρκετό διάστημα για να εκκαθαριστεί η δήλωση τους.

‘Ετσι, περίπου 700.000 δικαιούχοι χωρίς να κάνουν Α21 θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα ενώ θα κληθούν να κάνουν νέο Α21 μαζί με τις δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πάρουν την προκαταβολή και δεν πληρούν τα κριτήρια φέτος θα κληθούν να την επιστρέψουν.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Επίσης, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων παιδιών, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας. Ένας εξορθολογισμός που αναμένεται να συμπεριλάβει τόσο τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΓΑ, όσο και τα επιδόματα αναπηρίας.

Αίτηση Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα από φέτος θα κάνουν τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και θα λάβουν κανονικά τα επιδόματα από τον ΟΓΑ. Μέχρι τις 20 Απριλίου, ο ΟΓΑ δεσμεύεται να πραγματοποιήσει την επόμενη πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών).

πηγή: http://agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 2105 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.