Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:43 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 09:20

Επτά θαύματα του κόσμου που μάλλον δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί να γνωρίζετε καλά τα επτά θαύματα του κόσμου, τα σημαντικότερα κτήρια ή δημιουργήματα του ανθρώπου και της φύσης που αποτελούν τη σφραγίδα που άφησε το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα που, πιθανότατα να μην γνωρίζατε, καν, την ύπαρξή τους.

Photo: Nico Trinkhaus - Bucharest Romania - CC-BY-NC
AdTech Ad

 

Το μεγάλο τέμενος της Djenné, Μάλι

Το  μεγάλο τέμενος της Djenné, στο Μάλι δεσπόζει στο σημείο για περισσότερα από 100 χρόνια. Είναι χτισμένο από λάσπη και και τούβλα και το 1988 είχε συμπεριληφθεί από την UNESCO στα σηματικότερα πολιτιστικά μνημεία.

Το Chand Baori, Ινδία

Το απίστευτο οικοδόμημα βρίσκεται σ' ένα απομακρυσμένο χωρίο της Ινδίας. Εκτιμάται πως είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αρχαία κτήρια του κόσμου, χάρη στην αρχιτεκτονική του, που θυμίζει αρκετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου.

Η χρονολογία της ανέγερσής του υπολογίζεται στο 600 π.Χ.

Το Παλάτι της Βουλής, Ρουμανία

Το Παλάτι της Βουλής στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, που παλαιότερα ήταν γνωστό ως το Παλάτι του Λαού, είναι το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης και το δεύτερο σε επιφάνεια οικοδόμημα στον κόσμο μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

Η ανέγερσή του ξεκίνησε το  1984, με εντολή του προέδρου της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και για την κατασκευή του εργάστηκαν περισσότεροι από 700 αρχιτέκτονες.

Η γέφυρα Στάρι Μοστ,  Βοσνία-Ερζεγοβίνη

 

Η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί το στολίδι της πόλης Μόσταρ. Εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Νερέτβα και ενώνει το κυριαρχούμενο από Βόσνιους ανατολικό τμήμα της πόλης με το κυριαρχούμενο από Κροάτες δυτικό τμήμα της.

Το μοναδικής ομορφιάς μνημείο θεωρούνταν για αιώνες το σύμβολο γεφύρωσης της Ανατολής με τη Δύση.  Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και ανακατασκευάστηκε μετά τη λήξη του.

Το φρούριο Kumbhalgarh, Ινδία

 

Εκτιμάται πως το μνημείο χτίστηκε το 1733. Το Kumbhalgarh Fort περιβάλλεται από ένα μοναδικό τείχος, στην αρχαιότητα ήταν γνωστό ως το "Φρούριο του Θανάτου".

Τα τείχη εκτείνονται σε μια απόσταση 36 χιλιομέτρων, ενώ σε ορισμένα σημεία το ύψος του ξεπερνά τα 8 μέτρα. Σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές χρειάστηκε περισσότερο από έναν αιώνα για να χτιστεί, ενώ παρά τους πολέμους δεν έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Το τζαμί Sheikh Lotfollah, Ιράν

Το συγκεκριμένο τζαμί αποτελεί ένα δείγμα της ιρακινής αρχιτεκτονικής. Υπολογίζεται πως το τζαμί χτίστηκε μεταξύ του1602 και του 1619. Πρόκειται για ένα ένα κομψό και εξαιρετικά ασυνήθιστο κτίριο.

Δεν διαθέτει μιναρέδες ή αυλή, όπως τα υπόλοιπα τζαμιά, πράγμα που αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν προοριζόταν για δημόσια χρήση.

Το φρούριο Derawar, Πακιστάν

 

Το φρούριο αποτελείται από 40 προμαχώνες και αποτελεί ένα αρχοντικό οικοδόμημα στην πακιστανική έρημο. Οι τοίχοι του κάστρου καλύπτουν μια περίμετρο 1.500 μέτρων και έχουν ύψος 30 μέτρων.

Πράγμα που φαίνεται να μην είναι αρκετό για να προσελκύσει το μάτι του επισκέπτη, καθώς είναι λίγοι οι τουρίστες που γνωρίζουν την ύπαρξή του και ζητούν να το επισκεφθούν.

πηγή: http://www.pronews.gr

 

Διαβάστηκε 17370 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 21:18
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.