Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:10 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 00:57

TF-X: Ένα αυτοκίνητο - αεροπλάνο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης [βίντεο]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η αμερικανική εταιρεία Terrafugia θεωρείται πρωτοπόρος στην κατασκευή αυτοκινήτων που μπορούν να μετατρέπονται και σε αεροσκάφη.
Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει κατασκευάσει μια σειρά από πρωτότυπα οχήματα που μπορούν να κινούνται με άνεση και στον δρόμο και στον αέρα.
Η Terrafugia έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο που ξεκίνησε να κατασκευάζει. Πρόκειται για το TF-X, ένα όχημα πραγματικά βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Πρόκειται για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα αφού η τεχνολογία, η εργονομία και η αισθητική του κινείται σε πολύ ανώτερα επίπεδα από εκείνη των ιπτάμενων αυτοκινήτων που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.
Το TF-X θα διαθέτει ιπποδύναμη 300 αλόγων, και στον αέρα θα μπορεί να κινείται με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 325 χλμ/ώρα. Το όχημα με γεμάτο ρεζερβουάρ θα μπορεί να πετάει για αποστάσεις περίπου 800 χλμ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της Terrafugia το πρωτότυπο TF-X θα είναι έτοιμο το 2018 και αν οι δοκιμές πάνε καλά η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2024. Μέχρι τότε θεωρείται δεδομένο ότι στους αιθέρες θα κινούνται αρκετά μοντέλα ιπτάμενων αυτοκινήτων.
 
 
Διαβάστηκε 2956 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.