Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:26 πμ
 
wm small
Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 19:11

Στο φως αρχαιολογικά ευρήματα από τις εργασίες για τον άξονα Αγρίνιο- Άγιος Βλάσιος (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι δήλωσε στο agriniopress η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

Οι εργασίες για την αναβάθμιση του τμήματος της οδού Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου» έφεραν στην επιφάνεια αρχαιότητες στα πέριξ του Αγρινίου.

Το agriniopress για το λόγο αυτό ήρθε σε επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Όπως διευκρινίζεται, πράγματι οι εργασίες για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα έφεραν στο φως αρχαιότητες και στο πλαίσιο αυτό είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες που υλοποιούνται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας με προϋπολογισμό 150.000,00 €.

Το εν λόγω Υποέργο προβλέπει την εποπτεία και παρακολούθηση των εργασιών των υπολοίπων υποέργων, αποψιλώσεων, εκσκαφικών εργασιών, καθώς και την τεκμηρίωση αυτών. Προβλέπει και υλοποιεί ανασκαφικές εργασίες που περιλαμβάνουν καθαρισμούς, διερευνητικές τομές, διενέργεια σωστικών ανασκαφών και πλήρη τεκμηρίωση αυτών (τοπογραφική, φωτογραφική και σχεδιαστική) σε τμήματα που έχουν δεσμευτεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων καθώς έχουν ήδη αποκαλυφθεί αρχαιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό (αρχαιολόγος, συντηρητής αρχαιοτήτων και εργατοτεχνίτες) οι οποίοι το διάστημα αυτό έχουν φέρει στην επιφάνεια οικιστικά κατάλοιπα (πιθανότατα αγροικία) με πυκνό στρώμα καταστροφής κεράμων.

Οι εργασίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και ως εκ τούτου τα κατάλοιπα δεν μπορούν να χρονολογηθούν με βεβαιότητα. Στην περιοχή έχουν αποκαλυφθεί και στο παρελθόν, κατά την διενέργεια σωστικών ανασκαφών, κατάλοιπα αγροικιών και άλλων κατασκευών.

«Η πορεία των εργασιών ευελπιστούμε ότι θα αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία ώστε να αποκαταστήσουμε με περισσότερη ακρίβεια την εικόνα της σχετικά άγνωστης αυτής περιοχής κατά την αρχαιότητα», τονίζει χαρακτηριστικά η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Δρ. Ολυμπία Βικάτου.

<a href=

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 614 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.