Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:27 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 18:29

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Ο εμπορικός κόσμος πλήττεται και η κυβέρνηση αδιαφορεί με την στάση της

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:

Προς:

Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Κοινοποίηση:
Βουλευτές Αιτωλ/νίας
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Αγρινίου
Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας
ΕΣΕΕ
ΓΣΕΒΕΕ
Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων
Ομοσπονδίες ΕΒΕ Αιτωλ/νίας-Ναυπάκτου-Αμφιλοχίας
Εμπορικοί Σύλλογοι
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

Άλλη μια παράταση μιας εβδομάδας αποφάσισε χθες η Κυβέρνηση και στον σχεδιασμό της δεν φαίνεται να είναι το άνοιγμα του Λιανικού Εμπορίου.

Και αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες πριν τις γιορτές και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα χαθεί άλλη μια περίοδος για της μικρές επιχειρήσεις όπως αυτό συνέβη και την περίοδο του Πάσχα.

Αφού όμως τελικά η Κυβέρνηση επιλέγει να κρατήσει κλειστή την αγορά, γιατί δεν λαμβάνει άμεσα μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου που αφορούν την βιωσιμότητα τους και την λειτουργία τους την επόμενη μέρα;

Το ΔΣ του ΕΣΑ προσπάθησε με επιστολές του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως και με συζητήσεις και τηλεδιασκέψεις με θεσμικούς φορείς και κατέθεσε συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται ώστε αυτά να ληφθούν ΑΜΕΣΑ.

Αντί αυτού, έρχεται η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης, (κατά εντολή του Υπουργού  Ανάπτυξης), που επαναλειτουργεί τα καταστήματα λιανικής πώλησης ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ καθώς επιτρέπει και την πώληση αυτών των ειδών από υπεραγορές τροφίμων, θεωρώντας ότι αυτός ο κλάδος έχει πληγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό από την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας. Αγνοούν προκλητικά η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί, ότι τον μεγαλύτερο τζίρο ποσοστιαία τον έχει το λιανικό εμπόριο, που με κρατική εντολή έχουν υποχρεώσει να είναι ΚΛΕΙΣΤΟ και είναι αυτό που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα μετά τα δυο LOCKDOWN μέσα στην ίδια χρονιά.

Δεν μπορεί τα μικρά εμπορικά καταστήματα του Λιανικού Εμπορίου να είναι κλειστά, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη, ενώ οι υπεραγορές τροφίμων να είναι ανοιχτές με πολύ μεγαλύτερη προσέλευση και να πουλάνε διαρκή αγαθά.

Η έννοια του  ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με την ΑΝΟΧΗ της κυβέρνησης. 

Όπως επίσης με δηλώσεις τους, έχουν αναγνωρίσει, ότι στο κλάδο του λιανικού εμπορίου δεν υπάρχει μεγάλη εστία μετάδοσης της πανδημίας και γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουμε κρατήσει υπεύθυνη στάση στην τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας υγείας .

Είναι ξεκάθαρο πως η ΕΥΘΥΝΗ της Πολιτείας είναι μεγάλη!

Προκαλεί η Κυβέρνηση με την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της για τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου, που επί δεκαετίες με τη συνεχή δραστηριότητα τους συμβάλλουν στα δημόσια έσοδα  και στην απασχόληση.

Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί σε ΑΜΕΣΑ δραστικά μέτρα για την στήριξη της αγοράς που να καλύψουν αποτελεσματικά όλους τους μικρούς εμπόρους και τις οικογενειακές επιχειρήσεις τους.

Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λάβουν ουσιαστικά υπόψιν τους  την ανάγκη για την φυσική μας επιβίωση και τον βιοπορισμό μας. Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο και ειδικά σε αυτό το δεύτερο LOCKDOWN, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ οικονομικό μέτρο προς τις επιχειρήσεις ώστε να αποφύγει τον καταιγισμό λουκέτων που θα επιφέρει στην αγορά αυτή η κρίση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ

ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΕΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΥΝΟΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ                         ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστηκε 420 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.