Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:24 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 11:47

Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Η νέα ταυτότητα για συναλλαγές στο Δημόσιο, θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η νέα ταυτότητα για όλες τις συναλλαγές στο Δημόσιο. Θα αντικαταστήσει ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
Πρόκειται για μια νέα ταυτότητα, η οποία θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα αντικαταστήσει τη σημερινή ταυτότητα, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Ο νέος αριθμός θα επιτρέπει όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο, αυτόματα και τις δηλώσεις θανάτου στις Δημόσιες υπηρεσίες.

«Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός Aριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚ.Α μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός», σύμφωνα με τον υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, σε πρώτο στάδιο ο Προσωπικός Αριθμός θα δημιουργηθεί από τον ΑΦΜ -δηλαδή θα είναι τα ίδια ακριβώς ψηφία.

Στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν «check» σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα.

Όπως έχει εκτιμήσει ο υπουργός, το σύστημα πιθανότατα να είναι έτοιμο το 2022.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα ενιαίας ταυτοποίησης των πολιτών, διασταυρώνοντας τα στοιχεία βάσει ονοματεπωνύμου, ημερομηνίας γέννησης, πατρωνύμου, μητρωνύμου κ.λπ.

Πηγή:dikaiologitika.gr
Φωτογραφία:newsbomb.gr
Διαβάστηκε 442 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.