Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:31 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 11:28

Αιτωλικό: Έργα βελτίωσης του χώρου απογείωσης αλεξίπτωτου πλαγιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κάποιοι πιλότοι, πρωτοπόροι του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Ελλάδα, υλοποίησαν με κόπο το όραμά τους να κατασκευάσουν πίστα απογείωσης στον δήμο μας.

Η θέση της απογείωσης είναι κοντά στον οικισμό Ρέτσινα, βορειοδυτικά της αρχαίας Πλευρώνας και ανατολικά του Αιτωλικού.

Εξαιτίας της θέσης της η απογείωση έγινε δημοφιλής στον χώρο του παραπέντε. Πετώντας από εκεί,  οι πιλότοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν εξορμήσεις στον Αράκυνθο, να πετάνε πάνω από τις κατάλευκες αλυκές και να αγναντεύουν την λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού. Κάποιες φορές οι πτήσεις διαρκούν ώρες μέχρι αργά το απόγευμα όπου προβάλλει το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Με το πέρασμα των χρόνων και εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων η απογείωση διαβρώθηκε. Υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια όσων την χρησιμοποιούν. Ευτυχώς η ευαισθησία του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου για θέματα αθλητισμού και εναλλακτικών υπαίθριων δραστηριοτήτων έδωσε την λύση και η απογείωση επιχωματώθηκε. Τώρα μπορούμε να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις, πανελλαδικού επιπέδου με ασφάλεια γεγονός που έχει θετικές συνέπειες για τον τόπο.

Όλοι εμείς που ανήκουμε στην οικογένεια των πιλότων του αλεξιπτώτου πλαγιάς νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές αυτής της παρέμβασης.

Πηγή:aixmi-news.gr
Διαβάστηκε 586 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.