Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:16 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 21:56

900 ευρώ ήταν το «χαράτσι» που έβαλε την ΔΕΥΑ σε «περιπέτεια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μνημείο λαϊκισμού

Πέρασε είναι αλήθεια στα… ψιλά της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, παρά το γεγονός πρόκειται για ένα θέμα που ταλαιπώρησε τη ΔΕΥΑ Αγρινίου και την άφησε για περίπου τρεις μήνες χωρίς προϋπολογισμό.

Ο λόγος για το περιβαλλοντικό τέλος στην τιμολόγηση του νερού, που τελικά μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, «πέρασε» τον περασμένο Μάρτιο από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου.

Το περιβαλλοντικό τέλος που απορροφήθηκε από την ίδια την Επιχείρηση και απλώς λόγω νόμου αναγράφεται στους λογαριασμούς, ανήλθε στο «ιλιγγιώδες» ποσό των 900 ευρώ για όλο το δήμο. Δηλαδή λιγότερα και από ένα λεπτό του ευρώ για τον καθένα μας. Δηλαδή τίποτα! Αυτό ειπώθηκε από την πλευρά του αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κ. Κιτσοπάνου, που δικαιολογημένα θυμήθηκε τα περί χαρατσιού που λέγονταν από την αντιπολίτευση και όχι μόνο. Ζήτησε μάλιστα ο Κ. Κιτσοπάνος από τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο «να είμαστε περισσότερο πολιτικοί και λιγότερο λαϊκιστές».

Η κουβέντα για το λαϊκισμό είναι πολύ μεγάλη βέβαια. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι προφανή. Το ποσό είναι αστείο και να το συζητά κανείς, αλλά κυρίως εδώ έχουμε να κάνουμε με το λαϊκισμό παρατάξεων και ανθρώπων που υποτίθεται πως έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό (το τέλος αυτό εξάλλου έρχεται ως εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας) και δεν κηρύσσουν την… ανυπακοή. Αυτοί που κηρύσσουν την ανυπακοή, θεωρητικά έχουν μια «δικαιολογία». Οι υπόλοιποι όμως είναι αδικαιολόγητοι, όταν για 900 ευρώ έβαλαν τη ΔΕΥΑ Αγρινίου στην περιπέτεια να δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, να αντιμετωπίσει τακτικές και έκτακτες ανάγκες.

Και τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η «περιπέτεια» προκλήθηκε σε μια επιχείρηση που λειτουργεί ανταποδοτικά. Ο κόσμος που πληρώνει τους λογαριασμούς του έχει την απαίτηση από τη ΔΕΥΑ να ανταποκριθεί σε βλάβες του δικτύου και σε κάθε τι άλλο. Αυτό οι λαϊκιστές ίσως δεν το υπολόγιζαν, όταν σήκωναν το μπαϊράκι της αντίστασης στα «χαράτσια».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 749 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.