Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:42 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 18:36

Κορωνοϊός – Lockdown: Πάει για μετά τις γιορτές το άνοιγμα σχολείων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα στις επόμενες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει την τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων – Πρώτα θα ακούσει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

Mε το επικρατέστερο σενάριο, το άνοιγμα των σχολείων να γίνει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου, συνεδριάζει αυτή την ώρα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεκτικοί για την σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown, καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί το όποιο κερδισμένο έδαφος στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Οπως όλα δείχνουν, οι επιστήμονες σχεδόν στο σύνολό τους είναι επιφυλακτικοί για το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων ανεξαρτήτου βαθμίδας, κάτι που αφορά και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός όπως φαίνεται κινείται πρός την ίδια κατεύθυνση λέγοντας οτι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί». Ανάλογη θέση πήρε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα των σχολείων θα έρθει όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς».

Ιδια στάση κρατούν και οι επιστήμονες, όπως ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ο οποίος υποστήριξε ότι με τα σημερινά δεδομένα, πιθανότατα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά σχολεία. Αυτό που «παίζει» είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές».

Ανάλογο αίτημα έχουν και οι καθηγητές, οι οποίοι μέσω της Ομοσπονδίας τους ζητούν ν΄ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές και μάλιστα με πρόσθετα μέτρα προστασίας και έχοντας λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σχετικά με την τηλεκπαίδευση, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Το Δ.Σ έθεσε αιτήματα και προβληματισμούς σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. Οι καθηγητές επιθυμούν το άνοιγμα των σχολείων,αλλά με επιπλέον μέτρα καθώς όπως λένε ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους ή νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μάλιστα, ήδη έχουν καταγραφεί στα σχολεία 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών και 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος. Οι εκπαιδευτικοί έχουν και ένα παραπάνω λόγο να ανησυχούν με δεδομένο ότι το 72,68% των καθηγητών είναι πάνω από 50 χρονών και συγκεκριμένα οι γεννηθέντες από το 1969 και προγενέστερα είναι 42.672.

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για το άνοιγμα των σχολείων

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, για παράταση του lockdown εως τις 14 Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι το άνοιγμα των σχολείων απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Ο Στέλιος Πέτσας δεν έδωσε απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων και σύστησε λίγη ακόμα υπομονή καθώς η όποια απόφαση θα παρθεί μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. «Θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή για τις επιμέρους δραστηριότητες. Ανοίγουν μόνο τα εποχικά καταστήματα, οι σχετικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο από τον κ. Σταμπουλίδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr – Νικολίτσα Τρίγκα

Διαβάστηκε 499 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.