Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:25 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 18:26

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γ. Τσιάκαλου για το Χαλκιόπουλο: ‘Ένα χωριό στα όπλα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γράμμα το βιβλίο του ιστορικού Γιώργου Τσιάκαλου ‘Ένα χωριό στα όπλα, το Χαλκιόπουλο Βάλτου από την Εθνεγερσία στη δεκαετία του 1940 και τον ΕΔΕΣ’.

“…η ιστορική διαδρομή ενός χωριού και μιας επαρχίας στην ταραγμένη δεκαετία του 1940. Από την αντίσταση στον κατακτητή, στις εμφύλιες συγκρούσεις: μια περίοδος που συνθέτει ένα πολύπλοκο σκηνικό για τον πληθυσμό της περιοχής. Την κοιτίδα ένοπλων μαχητών και στιβαρών ηγετών που δημιούργησαν τον μύθο του ηρωικού παρελθόντος των αρματολών και Κλεφτών της Επανάστασης του 1821…”
Η έρευνα είναι καρπός πολύχρονης μελέτης ιστορικών αρχείων, βιβλιογραφικών πηγών και διηγήσεων που παρουσιάζουν ιστορικές στιγμές που σημάδεψαν ένα χωριό, μια επαρχία, την ελληνική ιστορία…

Διατίθεται από τα γραφεία της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρίας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας επί του πεζοδρόμου της Χαριλάου Τρικούπη (κάτω από το Δημαρχιακό Μέγαρο) στο Αγρίνιο, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ή ταχυδρομικά κατόπιν επικοινωνίας στο τηλ. 6972082843.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 951 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.