Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:46 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 12:43

Μήνυμα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 3η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη σε παγκόσμιο επίπεδο στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κάποιο είδος αναπηρίας. Είναι ημέρα ευαισθητοποίησης, αλλά και επανεκτίμησης όχι μόνο των αντιλήψεών μας αλλά των δράσεων που μπορεί ο κάθε ένας μας να αναλάβει, είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, για την στήριξή τους.

Τα Άτομά με Αναπηρία είναι μέλη της κοινωνίας μας. Έχοντας αυτή την ιδιότητα, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός πως αντιμετωπίζονται πλέον από την συντριπτική της πλειοψηφία όχι με οίκτο ή λύπηση, αλλά ισότιμα και πολλές φορές υπερήφανα για κάθε επίτευγμά τους. Ωστόσο, αν και οι κοινωνικές συνθήκες και οι αντιλήψεις που τις διαμορφώνουν έχουν αλλάξει ραγδαία, τα Άτομα με Αναπηρία σε πολλές περιπτώσεις ακόμη συνεχίζουν να έχουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Είναι υποχρέωση για λόγους ισότητας να συμβάλουμε στην αποκατάστασή της.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, με την μεταφορά του Κέντρου Κοινότητας σε νέο κατάλληλο κτήριο έδωσε την δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης στις υπηρεσίες σε κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει κυρίως κινητικά προβλήματα. Την ίδια ώρα λειτουργεί δομές όπως τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ στηρίζει έμπρακτα το «Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο» και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο. Στις υποστηρικτικές δομές των συνανθρώπων μας με αναπηρία, ασφαλώς ανήκει η μεγάλη και πολυετής προσφορά του Εργαστηρίου Νέων «Παναγία Ελεούσα». Αξιέπαινες επίσης είναι οι δράσεις και πρωτοβουλίες φορέων όπως ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων “Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης” αλλά και συμπολιτών μας για τον προσωπικό τους αγώνα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση των Ατόμων με Αναπηρία.

Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί νέες υποδομές πρόσβασης σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, με σκοπό την ισότιμη και δίκαια συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική δραστηριότητα. Ζητά όμως το αυτονόητο. Τον σεβασμό, την κατανόηση και την συνεργασία των συμπολιτών μας.

 

Διαβάστηκε 534 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.