Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  4:05 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 23:50

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Αιτωλ/νίας "Απόστολος Λουκάς" για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Η 3η Δεκεμβρίου ορίστηκε Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία,το 1992 απ' τον ΟΗΕ.Οπου και θεσπίστηκαν τα δικαιώματα των ΑμεΑ ,βάση της αρχής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της υπογράψανε σύμβαση για την τήρηση μέτρων προστασίας( πρόσβαση, εργασία,συνθήκες διαβίωσης, παροχή ιατροφαρμακευτικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης) των ΑμεΑ , την αποφυγή διακρίσεων και την ισότητα στην διαφορετικότητα.Στις Βορειοευρωπαικες χώρες ,τα παραπάνω τηρούνται εδώ και χρόνια.Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ελλείμματα ακόμη στην ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή ,αν και υπάρχουν κονδύλια Ευρωπαϊκά, για την διευκόλυνση των ΑμεΑ. Δεν έχουν υλοποιηθεί επαρκώς.Ετσι βλέπουμε ακόμη και σήμερα, κοινωνικές διακρίσεις,μη διευκόλυνση των ΑμεΑ σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής.

Η νοοτροπία μας,ότι ανάπηροι είναι όσοι φαίνονται υπάρχει διάχυτη σε όλο τον πληθυσμό ,όπου λείπει η γνώση για τις Αναπηρίες που δεν είναι ορατές.Στοχος μας είναι να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε ίσοι,δεν είμαστε επαίτες,απαιτούμε όμως όμως να εφαρμόζονται οι νόμοι,να μην γίνονται διακρίσεις,ώστε να μπορούμε να υπάρξουνε ομαλά και να ενσωματωθούμε στο κοινωνικό σύνολο. Να έχουμε ευκαιρίες.... Δυστυχώς η νοοτροπία κοινωνία των αρίστων, ακόμα υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο ως νοοτροπία.Αυτο αγωνιζόμαστε να το αλλάξουμε!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ
Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας "Απόστολος Λουκάς"
Ελισάβετ Κρητικού- Καραμπούλη
Διαβάστηκε 618 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα