Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:46 πμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 23:42

250 συνολικά τεστ covid στη διάθεση του Κέντρου Υγείας Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιες ομάδες συμπολιτών μας έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου για να κάνουν rapid ή pcr τεστ

Ποιες ημέρες και ώρες θα γίνεται η προσέλευση

Τι δηλώνει η Πρόεδρος των Γιατρών του Κ.Υ. Ντίνα Σιδέρη

Ξεκίνησε ο έλεγχος για covid-19 στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου με 250 συνολικά τεστ, rapid και pcr, για συγκεκριμένες αρχικά ομάδες πολιτών, ενώ στο μέλλον θα πραγματοποιούνται και τεστ για τους ασφαλισμένους!

Οι πολίτες που μπορούν χωρίς ραντεβού να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας και να πραγματοποιούν τεστ, σύμφωνα με την Πρόεδρο των Γιατρών του Κέντρου Υγείας Αγρινίου Ντίνα Σιδέρη, είναι για τα pcr άτομα που θα εισαχθούν για νοσηλεία σε νοσοκομεία, σε τμήματα όπως λ.χ. το ογκολογικό, το αιματολογικό, για μεταμόσχευση, για χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, για να εισαχθούν προγραμματισμένα σε νοσοκομεία για χειρουργική επέμβαση, που απαιτεί αναισθησία και για όλους τους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με την κ. Σιδέρη το Κ.Υ. Αγρινίου πραγματοποιεί τα rapid τεστ σε άτομα που έχουν συμπτώματα covid, υγειονομικούς, εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας (αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς κλπ) και εργαζόμενους σε κλειστές δομές υγείας.

H Πρόεδρος των Γιατρών του Κέντρου Υγείας Αγρινίου, Ντίνα Σιδέρη

Συγκεκριμένα για αρχή, όπως τονίζει η κ. Σιδέρη, το Κ.Υ. παρέλαβε από την 6η ΥΠΕ 150 rapid τεστ και 100 μοριακά, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν περισσότερα, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε πιθανή μαζική προσέλευση.

«Είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο χρόνος που βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ. Είναι αρνητικό σε όλο αυτό το εγχείρημα πως τα δείγματα που λαμβάνουμε αποστέλλονται στην Πάτρα, στο Νοσοκομείο του Ρίου, με courier, κάτι που δυσκολεύει την κατάσταση, δεδομένου πως εκεί υπάρχει φόρτος εργασίας και καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων» αναφέρει η κ. Σιδέρη, η οποία συμπληρώνει: «έχουμε εδώ και καιρό διαμορφώσει στο Κέντρο Υγείας ένα χώρο σε δωμάτιο για την λήψη τεστ covid τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Βασικό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι προσέρχονται για τεστ στο Κέντρο Υγείας είναι πως για να πραγματοποιηθεί pcr τεστ πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από τον θεράποντα γιατρό, ενώ για την διεξαγωγή rapid τεστ πρέπει να εκδώσει παραπεμπτικό γιατρός του Κέντρου Υγείας.  Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για τεστ κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη μεταξύ 09.00 και 11.00 το πρωί».

Ο χώρος διεξαγωγής των τεστ είναι κοντά στην είσοδο του κτιρίου, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμος από έξω. Το ιδανικό ήταν να δημιουργούνταν σε εξωτερικό σημείο του Κέντρου Υγείας, αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, όποια παρέμβαση και αν γίνονταν. Γενικός στόχος της «εισαγωγής» από το υπουργείο Υγείας των Κέντρων Υγείας στην μάχη κατά του covid-19 είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και η υποστήριξη του έργου που επίτελούν οι Κ.Ο.Μ.Υ. (Κινητές Μονάδες Υγείας) του ΕΟΔΥ σε καθημερινό επίπεδο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 599 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.