Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:25 μμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 00:07

Διώξτε τη γλωσσοφαγιά από το σπίτι | Ρωτήστε τον Γέροντα (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Διώξτε τη γλωσσοφαγιά από το σπίτι. Πώς να προφυλαχτώ από την γλωσσοφαγιά; Τι είναι η γλωσσοφαγιά και τι πιστεύει η εκκλησία μας; Από που προέρχεται η γλωσσοφαγιά; Ποιος ασχολείται με την γλωσσοφαγιά; Πώς με επηρεάζει η γλωσσοφαγιά στη ζωή μου; Με ποιους τρόπους μπορώ να απαλλαγώ από την γλωσσοφαγιά; Ποιο είναι το μυστικό που πρέπει να κάνω για να μην με πιάνει η γλωσσοφαγιά; Η γλωσσοφαγιά είναι χειρότερη από το βάσκανο μάτι ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας «βασκανία», διότι το βάσκανο μάτι είναι κάτι προσωρινό.
 
 
Η γλωσσοφαγιά γίνεται από κάποιον ή κάποιους που ασχολούνται αρνητικά και με κακία περί του προσώπου μας είτε για κάποια επιτυχία που είχαμε είτε για κάτι καλό που μας συνέβη είτε γιατί η οικογένειά μας απέκτησε ένα παιδάκι είτε φτιάξαμε ένα νέο σπίτι είτε γιατί πήραμε ένα πτυχίο είτε είχαμε μια καταξίωση σε κάποιον τομέα είτε παντρεύτηκαν τα παιδιά μας. Η γλωσσοφαγιά προέρχεται από τους ανθρώπους που φθονούν και ζηλεύουν. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί σε εμάς είτε στο στενό μας περιβάλλον είτε στους «φίλους» και στους γνωστούς. Ένας άγνωστος που δεν με γνωρίζει πώς είναι δυνατόν να με φθονεί και να με ζηλεύει; Για ποιο λόγο να ασχοληθεί ένας άγνωστος μαζί μου; Ένας «φίλος», ένας γνωστός ή ένας συγγενής όμως θα ασχοληθεί μαζί μου και αν ασχοληθεί από ζήλια ή κακία ή και φθόνο, τότε μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα. Η κατάκριση και η αρνητική συζήτηση από τρίτους ζηλόφθονες ανθρώπους γύρω από το πρόσωπό μου ή την οικογένειά μου, κινητοποιεί τους δαίμονες οι οποίοι καταφθάνουν στο σπίτι μου και στην οικογένειά μου και τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Προβλήματα στην προσωπική μου υγεία, προβλήματα στην εργασία ακόμα και στην επιτυχία της εργασίας μου, αλλά και προβλήματα στην οικογένεια, με αποτέλεσμα η κατάσταση στο σπίτι να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας είναι η κοσμική ζωή. Ο άνθρωπος που ζει κοσμικά αφήνει «παράθυρα ανοιχτά» στην ψυχή του και στο σπίτι του και έτσι οι δαίμονες το εκμεταλλεύονται και εισέρχονται μέσα δημιουργώντας προβλήματα. Η εν Χριστώ ζωή δημιουργεί γύρω μας μια ασπίδα προστασίας που διώχνει μακριά τους δαίμονες και έτσι δεν μπορούν να μου κάνουν κακό είτε σε εμένα είτε στο σπίτι μου και την οικογένειά μου. Αυτός που ζει χριστιανική ζωή δεν μπορεί να τον πιάσει η γλωσσοφαγιά, ούτε η μαγεία ούτε το μάτι. Όταν υπάρχει κοσμικό φρόνημα στον άνθρωπο και δεν ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, τότε και η γλωσσοφαγιά και το βάσκανο μάτι (βασκανία) και η μαγεία μπορούν να μας κάνουν κακό.
--

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov

Trikorfo Fokidos, Greece

Διαβάστηκε 1095 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.