Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:00 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 23:48

Επιστρέφονται 434 εκατ. ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κανονισμό που επιτρέπει στα κράτη μέλη να επιστρέψουν 434 εκατομμύρια ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

Το ποσό αυτό αφαιρέθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020 από τις άμεσες πληρωμές των αγροτών στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) για τη δημιουργία του φετινού αποθεματικού γεωργικής κρίσης.

Δεδομένου ότι το αποθεματικό κρίσης δεν χρησιμοποιήθηκε το οικονομικό έτος 2020, τα ποσά που αφαιρέθηκαν από τις άμεσες πληρωμές φέτος μπορούν να επιστραφούν στους γεωργούς από τα κράτη μέλη από την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Η έννοια του αποθεματικού γεωργικής κρίσης και ο μηχανισμός αποζημίωσής της συμφωνήθηκαν στη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ του 2013. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο οικονομικό έτος 2014. Η έκπτωση ισχύει μόνο για εισοδηματική στήριξη άνω των 2.000 ευρώ και δεν ισχύει ακόμη για την Κροατία για το οικονομικό έτος 2020.

Αυτό οφείλεται στη διαδικασία σταδιακής εισαγωγής των επιπέδων στήριξης μετά την ένταξη στην ΕΕ. Για την Κροατία, που εντάχθηκε στην ένωση το 2013, η στήριξη εισοδήματος στο πλαίσιο της ΚΑΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως.

Διαβάστηκε 568 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία