Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:24 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 23:44

Απόφαση για υπόγειο σύστημα συλλογής απορριμμάτων από το Δήμο Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Β. Γκίζας: «Σημαντική αισθητική και περιβαλλοντική παρέμβαση»

Την απόφαση για την υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για την προμήθεια «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων», έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 26 Νοεμβρίου 2020. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 218.656,64 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητικά και περιβαλλοντικά συνολικά 14 σημεία στο κέντρο της πόλης της Ναυπάκτου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπακτίας, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των μελετών αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά στην υποβολή πρότασης για την προμήθεια του έργου «Ημιυπόγεια και υπόγεια συστήματα συλλογής απορριμμάτων για την αισθητική αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων», στο πλαίσιο του Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική αναζωογόνηση», Μέτρο 2: Παρεμβάσεις στον αστικό χώρο, Δράση: 2.2. Αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.

Στόχος είναι η αισθητική αναβάθμιση των σημείων, όπου θα τοποθετηθεί η υποδομή, η οποία συνεπάγεται χαμηλή στάθμη θορύβων, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών και σημαντική μείωση κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρά μέσα που προκαλούν περιορισμένη ατμοσφαιρική επιβάρυνση. Εντός των συγκεκριμένων κάδων θα συγκεντρώνονται τόσο οικιακά όσο και εμπορικά αστικά απόβλητα. Η προμήθεια αφορά συνολικά σε δέκα ημιυπόγεια και τέσσερα υπόγεια συστήματα συλλογής απορριμμάτων, χωρητικότητας 5m3, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ειδικά κατασκευασμένα φρεάτια μέσα στο έδαφος και σε βάθος μέχρι 1,6 και 2,5 μέτρων αντίστοιχα. 

Ό Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη σημείωσε: «Ο Δήμος Ναυπακτίας, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας, προχωρά στην υποβολή μιας πρότασης, η έγκριση της οποίας θα οδηγήσει στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου. Η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων αποτελεί χρόνιο αίτημα κατοίκων και επαγγελματιών της πόλης, καθώς συνεπάγεται τόσο την αισθητική όσο και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των σημείων όπου θα εφαρμοστεί. Με σταδιακά και μεθοδικά βήματα ο Δήμος Ναυπακτίας προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες προς τους πολίτες, εξελίσσοντας τις υποδομές του και καθιστώντας αυτές αντάξιες των απαιτήσεων της εποχής μας».

Διαβάστηκε 504 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.