Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:10 μμ
 
wm small
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 20:32

Σπήλιος Λιβανός για Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ & ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: «Λύση θα βρεθεί μέσα από ολοκληρωμένο & συντονισμένο διάλογο μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας, Υπουργείου & Φορέα Διαχείρησης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, ανταποκρινόμενος στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξηρόμερου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη σχετικά με τη θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, την Παρασκευή, 27/11/2020. Στην ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα οι βουλευτές του νομού κ.κ. Σαλμάς, Βαρεμένος, Μωραΐτης, Κωνσταντόπουλος και Παπαναστάσης.

Στην τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε ευρεία ενημέρωση των βουλευτών και ανάλυση των δεδομένων, από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, κ. Τριανταφυλλάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κατσαούνη, τους Προεδρους της ΠΑΝΣΥ, κ. Χολή και ΟΠΣΥΞ, κ. Στεργίου και άλλα μέλη της Επιτροπής Αγώνα.

Ο κ. Λιβανός κατά την τοποθέτησή του δήλωσε:

«Το ζήτημα θεσμοθέτησης των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με πολλαπλές διαστάσεις.
Οι υδατοκαλλιέργειες συνιστούν έναν από τους πλέον εξωστρεφείς τομείς της ελληνικής οικονομίας, με σημαντικό μερίδιο στην Αιτωλοακαρνανία. Ως εκ τούτου η θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. έχει μεγάλο τοπικό και εθνικό ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση η οικονομική ανάπτυξη του κλάδου και η θεσμοθέτηση των Π.Ο.Α.Υ., πρέπει να βρίσκονται σε συμβατότητα και αρμονία με την προστασία του φυσικού πλούτου, τη διασφάλιση των δραστηριοτήτων του πρωτογενή τομέα αλλά και την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.
Στο πλαίσιο της μετάβασης σε μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη συγκεκριμένων κανόνων και πλαισίου δράσης, προκειμένου να συνυπάρχουν η οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική ευημερία.
Με γνώμονα τα παραπάνω και σε συνέχεια των συναντήσεων που είχα με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, κ. Τριανταφυλλάκη και τον πρόεδρο της ΠΑΝΣΥ, κ. Χολή, συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ζήτημα θεσμοθέτησης των Π.Ο.Α.Υ. εκκρεμεί από το 2011, όπως σε άλλες 36 περιπτώσεις στην Ελλάδα. Βούληση της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η θεσμοθέτηση ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να μπουν χωροταξικοί κανόνες, να υπάρξει ανάπτυξη και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Όπως επισήμανα και στην ηγεσία του Υπουργείου, επισημαίνω και σήμερα ότι η βέλτιστη λύση για τη θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ απαιτεί έναν ολοκληρωμένο, συντονισμένο και καλόπιστο διάλογο μεταξύ των φορέων τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, του Φορέα Διαχείρισης και του αρμόδιου Υπουργείου.
Στόχο όλων μας θα πρέπει να αποτελεί ένα κοινώς αποδεκτό αναπτυξιακό σχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει την ενίσχυση του τουρισμού και των ιχθυοκαλλιεργειών, με διατήρηση των υπαρχουσών, αλλά και την καλλιέργεια νέων, θα συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας, θα σέβεται το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα και το δικαίωμα στην ακτογραμμή και θα απολαμβάνει κοινωνικής συναίνεσης και αποδοχής.
Αυτή πιστεύω ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση και είμαι στη διάθεση όλων των φορέων να συμβάλλω σε αυτήν την κατεύθυνση, εάν, βεβαίως, εσείς το επιθυμείτε, με όραμα και αγάπη για τον τόπο μου.»
Διαβάστηκε 1653 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/