Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:36 πμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 18:52

Αυτές είναι οι προφητικές ταινίες - σειρές από το παρελθόν - Είχαν αναφερθεί σε αυτό που ζούμε σήμερα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά σενάρια ταινιών ή σειρών έχουμε δει να γίνονται πραγματικότητα αρκετές φορές, με το κοινό να τις χαρακτηρίζει στην συνέχεια προφητικές.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με όσα ζούμε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη, τον κορωνοϊό, που είχε αναφερθεί αρκετές φορές στο "γυαλί".

Από το Contagion μέχρι ένα συγκεκριμένο επεισόδιο των Simpsons, από τον... Αστερίξ έως τη -δική μας- Λάμψη! Κορυφαία όμως είναι η ασιατικής παραγωγής ταινία του 2018, όπου η πανδημία που «χτυπά» είναι αυτή του κορωνοϊού... 

Δείτε την λίστα:

Contagion, 2011

Μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών για να αντιμετωπίσει την απειλή. Η ταινία καταγράφει την εξάπλωση του ιού, τις προσπάθειες γιατρών ερευνητών να τον αναγνωρίσουν και να τον περιορίσουν, το χαμό που προκαλεί στην ανθρωπότητα και την αντίδραση αυτής μπροστά σε μια πανδημία και τελικά την ανακάλυψη του εμβολίου που θα σταματήσει την εξάπλωση.

Σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ. Πρωταγωνιστούν οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λώρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου και Κέιτ Γουίνσλετ.

Outbreak, 1995

Βασισμένη στο βιβλίο του Ρίτσαρντ Πρέστον, The Hot Zone. Η ταινία εστιάζει στο ξέσπασμα μιας φανταστικής θανατηφόρας επιδημίας παρόμοιας με εκείνη του ιού Έμπολα. Είναι μία από τις ελάχιστες κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες ήρωες είναι στρατιωτικοί ιατροί, και εικάζει το μέχρι πού θα μπορούσαν να φθάσουν στρατιωτικές και πολιτικές υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση ενός μεταδοτικού θανατηφόρου νοσήματος. 

Σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν. Πρωταγωνιστούν οι Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο, Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Σπέισι και Ντόναλντ Σάδερλαντ.

My Secret Terrius, 2018

H νοτιοκορεατική σειρά του Netflix που προέβλεψε την πανδημία του κορονοϊού, έχουν σχολιάσει οι χρήστες των social media.

Στο 10ο επεισόδιο της σειράς γίνεται αναφορά σε θανατηφόρα ασθένεια, που οφείλεται σε κορνοϊό. Όμως εδώ ο ιός μεταλλάχθηκε από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Και όπως αναφέρει η γιατρός σε άλλο σημείο «δεν υπάρχει εμβόλιο διαθέσιμο προς το παρόν». 

Sløborn, 2019

Πρόκειται για κοινή τηλεοπτική παραγωγή Δανίας και Γερμανίας που γυρίστηκε πέρυσι, πριν την εμφάνιση του νέου κορονοϊού.

Η σειρά, αφηγείται τη ζωή των κατοίκων του νησιού Sløborn καθώς ο ιός -που προέρχεται από τα περιστέρια- απειλεί την επιβίωση τους και κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς τους, όπως και της κοινωνίας τους. Το χάος και η καταστροφή εξαπλώνεται παράλληλα με τον ιό. 

Στους κατοίκους, συστήνεται η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, εφαρμόζονται κανόνες καραντίνας ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας για την επιδημία, πληθαίνουν. 

The Simspons, 1993

Όλοι θυμόμαστε τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Μάρτιο με το συγκεκριμένο επεισόδιο των Simpsons που έγινε viral και πολλοί χαρακτήριζαν προφητικό.

Πρόκειται για το 21ο επεισόδιο της 4ης σεζόν από το 1993. Το επεισόδιο έχει τίτλο «Marge in Chains» και φαίνεται ο Homer Simpson να έχει παραγγείλει ένα αποχυμωτή ο οποίος πρόκειται να έρθει από την πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας.

Καθώς βλέπουμε τους εργάτες να ετοιμάζουν το πακέτο ένας από αυτούς βήχει μέσα στο κουτί και το κλείνει. Στην συνέχεια εκμυστηρεύεται στον συνάδελφό του ότι είναι άρρωστος.

Το κουτί φτάνει στον Homer και το Springfield και με το που το ανοίγει ο ιός «Osaka Flu» εξαπλώνεται στην πόλη πολύ γρήγορα...

pronews.gr

Διαβάστηκε 878 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 19:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.